Feyenoord A1 naar halve finale bekertoernooi

Feyenoord A1 heeft dinsdagmiddag het restant (45 minuten) uitgespeeld van de wedstrijd tegen Ajax A1 in de kwartfinale van de beker, die op 9 februari door hevige sneeuwval was gestaakt. Feyenoord reisde af naar Amsterdam met een 0-2 voorsprong, verkregen door doelpunten van Joey Sleegers en Vincent Janssen, en beëindigde de wedstrijd met een 1-2 overwinning. ‘Het was een rare wedstrijd, die we tot een goed einde hebben gebracht’, zei trainer Damiën Hertog.

‘Niemand van ons had ooit zo’n wedstrijd meegemaakt’, ging Hertog verder. ‘Het was een slordig duel met een hoop foute passes.’ Ajax begon met een achterstand, dus probeerde direct Feyenoord onder druk te zetten, hetgeen resulteerde in een doelpunt na tien minuten.

Hertog: ‘Dat was even slikken, maar daarna hebben we ons goed hersteld en kregen we iets meer grip op Ajax. In deze helft heb ik niet heel veel kansen geteld en ook het spel was niet altijd even goed. Het is ook moeilijk voetballen in de wetenschap dat we begin deze maand een fantastische eerste helft hebben gespeeld tegen Ajax. We wisten vooraf dat het vandaag niet zo goed kon worden als toen. Maar gelukkig hebben we gewonnen en houden we uitzicht op de dubbel, want zaterdag wacht de wedstrijd om de koppositie tegen PSV.’

De loting voor de halve finale van de KNVB beker voor A-junioren werd direct na de wedstrijd gehouden. FC Utrecht kwam als volgende tegenstander uit de koker, die op een nog nader te bepalen datum op Varkenoord zal aantreden tegen het team van Hertog.

Ajax A1 – Feyenoord A1 1-2
21’ 0-1 Joey Sleegers
32’ 0-2 Vincent Janssen
55’ 1-2

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong, Knoester, Sleegers; Janssen (85’ Maatsen), Dammers, Karsdorp.