Feyenoordinbeeld

Feyenoord 2 wint ook van Sc Heerenveen 2

De reserves van Feyenoord hebben de goede competitiestart een passend vervolg gegeven. Nadat vorige week NAC Breda 2 werd verslagen, was de ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters maandagavond met 3-2 te sterk voor sc Heerenveen 2. Michiel Kramer, Gustavo Hamer en Bilal Basaçikoglu maakten de doelpunten.
.

Het duel met de Friezen vertoonde aanvankelijk enige gelijkenis met het wedstrijdverloop van een week eerder tegen de reserves van NAC Breda. Feyenoord 2 kwam evenals bij de competitiestart binnen het kwartier op 1-0, maar kon die voorsprong niet lang vasthouden. Waar het vorige week Marko Vejinovic was die de score opende, was die eer dit keer weggelegd voor Michiel Kramer. Na een goede aanval over de rechterkant via Bilal Basaçikoglu en Bart Nieuwkoop nam de spits de bal op fraaie wijze aan, om vervolgens al even knap met links uit de draai raak te schieten.

.

Een moment van oplettendheid in de Feyenoord-defensie bracht Heerenveen niet veel later uit het niets terug in de wedstrijd. Een voorzet van de rechterkant viel plotseling voor de voeten van linksbuiten Jordy Bruijn die Justin Bijlow passeerde met een diagonaal schot. Onder toeziend oog van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst behield Feyenoord daarna het veldoverwicht zonder grote uitgespeelde kansen te creëren. De grootste mogelijkheid ontstond bij toeval voor Simon Gustafson, maar van dichtbij stuitte de Zweed op doelman Wouter van der Steen. Zo was, net als vorige week, 1-1 de ruststand.

.

Op dat punt stopte de vergelijking met de eerste competitiewedstrijd, want het was niet Feyenoord maar Heerenveen dat na rust op voorsprong kwam. Bruijn, die eerder al gestuit was door Bijlow, brak door over links en zag zijn voorzet worden verzilverd door Luka Zahovic. Ditmaal konden de bezoekers niet lang genieten van de voorsprong, want na 65 minuten zorgde Gustavo Hamer met een geplaatst schot voor de gelijkmaker.

.

Kramer stond op dat moment al niet meer op het veld. De spits werd na een uur vervangen door Faris Hammouti, waardoor centrale verdediger Wessel Dammers doorschoof naar de aanval. Daar moest hij bediend worden door onder meer Emil Hansson, die kort daarvoor Mo El Hankouri was komen vervangen.

.

Het was echter een andere aanvaller, Basaçikoglu, die uiteindelijk betrokken was bij de winnende goal. De buitenspeler, die kort daarvoor al de lat had geraakt met een snoeihard schot, zag zijn poging na 86 minuten uit een onmogelijke hoek en via een verdediger tot zijn eigen verbazing achter de doellijn stuiteren. Daardoor boekte Feyenoord op de valreep toch nog de tweede overwinning van het seizoen.