Feyenoord 2 verslaat Heracles Almelo 2 met 3-1

Feyenoord 2 heeft maandagavond op Varkenoord Heracles Almelo 2 verslagen. Dankzij treffers van Eljero Elia, Jari Schuurman en Marlon Slabbekoorn werd het 3-1 voor de ploeg van coach Patrick Lodewijks.
Simon Gustafson maakte op Varkenoord zijn rentree in het Feyenoord-shirt, nadat hij vorige week ziek was. De Zweed liet meteen zien weer fit te zijn, want binnen twintig seconden stichtte hij gevaar met een schot dat op de vuisten van Heracles-doelman Michael Brouwer eindigde.
Ondanks die goede start waren de bezoekers in het eerste half uur de bovenliggende partij, met Paul Gladon als gevaarlijkste man. De spits had al een grote kans gemist toen hij na elf minuten bij de paal raak volleerde. Doelman Pär Hansson raakte de bal nog wel aan, maar kon een goal niet voorkomen. Dat deed de Zweed later wel twee keer, toen Gladon van dichtbij voor hem opdook.
Een kopbal van Michiel Kramer was na een klein half uur een eerste teken dat Feyenoord wat beter in de wedstrijd kwam. De poging van de spits kon nog net gered worden door doelman Michael Brouwer, die enkele minuten later wél kansloos was toen Eljero Elia de bal in de verre hoek schoof. De linksbuiten werkte beheerst af nadat rechtsbuiten Anass Achahbar hem met een fraaie steekbal vrij voor de keeper had gezet.
Nadat Feyenoord eerst nog goed was weggekomen – Calvin Verdonk haalde de inzet van Jaroslav Navratil voor de lijn weg – kwam de ploeg vroeg na rust op voorsprong. Michiel Kramer legde de bal met het hoofd terug op de inlopende Jari Schuurman, die met een droge volley voor 2-1 zorgde. Nadat Hansson opnieuw Gladon van scoren had gehouden, zorgde invaller Marlon Slabbekoorn (hij verving Elia na 62 minuten) een kwartier voor tijd voor de beslissing. De aanvaller werd door Gustafson de diepte in gestuurd en schoot oog in oog met de doelman koelbloedig de 3-1 tegen de touwen.