Feyenoordinbeeld

Feyenoord 2 verliest met 3-2 van Heracles 2

on

Feyenoord 2 heeft maandagavond voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de reservecompetitie. De ploeg ging met 3-2 onderuit op bezoek bij Heracles Almelo. Miquel Nelom maakte met succes zijn rentree na enkele weken blessureleed..

In verband met de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United van aanstaande donderdag hadden coaches Roy Makaay en Jan Wouters minder spelers van de eerste selectie tot hun beschikking dan in de eerste twee duels van dit seizoen. Om die reden verscheen er in het Polman Stadion een jeugdig elftal aan de aftrap, met verschillende spelers van Feyenoord Onder 19.

.

Die ploeg was in de eerste helft niet opgewassen tegen een meer ervaren Heracles Almelo, dat onder meer kon beschikken over Lerin Duarte, Robin Pröpper en voormalig Feyenoord-aanvaller Samuel Armenteros. Die laatste maakte vlak voor rust 2-0, nadat de thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen door een van richting veranderd schot.

.

Na ruim een uur spelen moest Feyenoord 2 ook een derde tegentreffer incasseren. ‘Dan ben je even bang dat het een hoge uitslag gaat worden, maar na de 3-0 hebben we het goed opgepakt,’ vertelde Makaay, die zijn ploeg door doelpunten van Gustavo Hamer (afstandschot) en Wessel Dammers (kopbal uit hoekschop) terug zag komen tot 3-2.

.

Feyenoord 2 kreeg in de slotfase zelfs nog kansjes op de gelijkmaker, maar die bleef uit. ‘Het is nooit leuk om te verliezen, maar we kunnen tevreden zijn over de energie die de spelers in de wedstrijd hebben gelegd,’ zei Makaay. ‘Zeker voor de jonge jongens was het een leerzame ervaring om tegen een ervaren ploeg met spelers als Armenteros en Duarte te spelen. Bovendien is iedereen fit gebleven en heeft Miquel zonder problemen zijn rentree gemaakt, dus dat is positief.’

.

Heracles Almelo 2 – Feyenoord 2 3-2

Scoreverloop:

5’ 1-0 Kada

44’ 2-0 Armenteros

65’ 3-0 Thomas

67’ 3-1 Hamer

80’ 3-2 Dammers

.

Scheidsrechter: Teuben

.

Gele kaarten: Gustafson, Nieuwkoop, Van der Wilden (Feyenoord 2), Armenteros, De Kler (Heracles Almelo)

.

Opstellingen

Feyenoord 2: Bijlow; Nieuwkoop, Dammers, Koomen, Nelom (46’ Malacia); Hamer, Gustafson, Hansson; Roeleveld (67’ Van der Wilden), Guezen en El Hankouri (78’ Smulder).

.

Heracles Almelo 2: Fij; Breukers, Pröpper, Van de Berg, De Kler; Agbaljan, Duarte (59’ Niemeijer), Van Ooijen; Van Mieghem (90’ Arsic), Armenteros (59’ Thomas) en Kada.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login