Nieuws

Feyenoord 2 verliest in De Kuip van reserves NAC

on

Feyenoord 2 wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Roy Makaay en Jan Wouters nam het donderdag in de derde speelronde van de Reservecompetitie op tegen NAC Breda 2, maar ging met 0-1 onderuit. Sam Larsson, die vorige week overkwam van sc Heerenveen, maakte zijn eerste wedstrijdminuten in het shirt van de club en kwam ruim een uur in actie.

De paar honderd toeschouwers in De Kuip zagen hoe Feyenoord 2 al snel op achterstand kwam. Een aanval van de bezoekers leidde tot een voorzet vanaf de rechterkant, waarna verdediger Davy Kaptein de bal ongelukkig achter doelman Ramon ten Hove werkte. In de jacht op de gelijkmaker kwam de ploeg pas tegen het einde van de eerste helft tot een echt wapenfeit. Het afstandsschot van Cheick Touré kon echter gekeerd worden door doelman Niemczycki.

In het tweede deel van de wedstrijd wisten de Rotterdamse reserves mede dankzij Larsson voor een stuk meer gevaar te zorgen. De Zweedse aanvaller bracht onder andere Michiel Kramer in stelling, maar het schot van de spits miste kracht. Een latere aanval die eveneens werd opgebouwd door Larsson had Emil Hansson als eindstation. Het Noorse talent zag zijn inzet echter over gaan. Een doelpunt bleef zodoende uit, waardoor de Brabantse bezoekers als winnaar van het veld stapten.

Ondanks de nederlaag keek Larsson na afloop met een positief gevoel terug op het duel en zijn eerste weken als Feyenoorder. ‘Het voelt lekker om minuten te hebben gemaakt, al is het jammer van het resultaat’, sprak de Zweed. ‘Op trainingen heb ik de afgelopen tijd stappen kunnen maken in fysiek opzicht. Verder ben ik heel goed opgevangen door de club en mijn nieuwe ploeggenoten, de winnaarsmentaliteit in het team viel me direct op. De komende periode ga ik hard werken om nog fitter te worden, zodat ik klaar ben voor de komende, drukke periode vol mooie wedstrijden.’

Feyenoord 2 – NAC Breda 2 0-1

Scoreverloop:

6’ 0-1 Kaptein (e.d.)

Scheidsrechter: Martens

Opstellingen

Feyenoord 2: Ten Hove; Van Wetten (90’ Van den Ende), Kaptein (90’ Butter), Lewis, Malacia; Amrabat, Vente, Hansson; Touré, Kramer en Larsson (66’ Zwarts).

NAC Breda 2: Niemczycki; Vliet, Broeren (88’ Molenschot), Van Gestel, Glim; Nijholt, Korte (72’ Kuyper), Stenzler, Snepvangers (83’ Van Hooijdonk); Korte, Sprangers en Reuvers.

Bron; Feyenoord.nl

Foto’s Feyenoordtraining.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login