Feyenoord 2 speelt gelijk tegen Sc Heerenveen 2

Feyenoord 2 heeft zich maandagavond niet gerevancheerd voor de nederlaag die de ploeg vorige week leed tegen sc Heerenveen 2. Op Varkenoord werd het 1-1 tegen de Friezen. Jari Schuurman leek de reserves van Feyenoord de overwinning te bezorgen vanaf de strafschopstip, maar kort voor tijd kwam het Friese tiental alsnog langszij.
.

De late gelijkmaker na 85 minuten was een domper voor Feyenoord 2, dat de gehele avond de bovenliggende partij was geweest. Pär Hansson, die tot dat moment slechts één keer redding had hoeven brengen, was kansloos op de schuiver van invaller Michel Vlap, die na een voorzet van de rechterkant ineens vrij opdook voor de doelman. Het tegendoelpunt was extra zuur omdat Heerenveen kort daarvoor met tien man was komen te staan.

.

Als er één ploeg aanspraak maakte op de overwinning dan was het de thuisploeg. Na een openingsfase waarin weinig te beleven viel, nam Feyenoord na een kwartier het heft in handen. De ploeg controleerde de wedstrijd, maar had wel moeite om kansen te creëren. Niet in de laatste plaats vanwege het lastig bespeelbare veld, wat goed combinatievoetbal bemoeilijkte.

.

De grootste kans van de eerste helft ontstond dan ook bij toeval. Na negentien minuten viel de bal ineens voor de voeten van Schuurman, die die zelf ook van de mogelijkheid leek te schrikken en de bal recht op De Fockert af schoot. Ook Bilal Basaçikoglu – vrijgespeeld door Marko Vejinovic – en Renato Tapia (afstandsschot) moesten hun meerdere erkennen in de doelman. Daardoor zochten beide teams met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

.

Ook na rust frustreerde De Fockert de Rotterdamse aanvallers aanvankelijk. Zo bracht hij redding nadat een gevaarlijke voorzet van Basaçikoglu door een van zijn verdedigers bijna in eigen doel werd gewerkt. Na zeventig minuten was de doelman echter kansloos toen Schuurman een strafschop – toegekend nadat Renato Tapia tijdens zijn solo onreglementair was gestopt in het strafschopgebied – onhoudbaar tegen de touwen schoot. Daarmee leek het 19-jarige talent Feyenoord de overwinning te bezorgen, totdat Vlap kort voor tijd uit het niets voor de gelijkmaker zorgde.

.

Feyenoord 2 – sc Heerenveen 2 1-1

70’ 1-0 Jari Schuurman (strafschop)

85’ 1-1 Michel Vlap