Feyenoordinbeeld

FEYENOORD 2 ONDERUIT TEGEN SWANSEA U23

Feyenoord 2 is de groepsfase van de International Premier League Cup begonnen met een 2-0 nederlaag tegen Swansea U23. De ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters kreeg met name in de eerste helft verschillende goede kansen, maar was niet effectief genoeg in de afwerking. Sven van Beek speelde evenals begin deze maand in de wedstrijd tegen Excelsior 2 een uur mee aan Feyenoord-zijde.

.

Mohammed El Hankouri ontpopte zich voor rust tot meest gevaarlijke speler aan Feyenoord-zijde. De aanvaller werd al vroeg in de wedstrijd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied door Aaron Lewis, maar de scheidsrechter verzuimde om naar de stip te wijzen. Een klein half uur later raakte El Hankouri de paal met een schot van buiten het strafschopgebied, kort nadat hij de bal uit een tegenstoot net naast het doel had geschoven.

.

Tegen die tijd keek Feyenoord 2 op Landore Training Ground al tegen een achterstand aan, doordat Swansea de eerste de beste kans die het kreeg wist te verzilveren. De Nederlandse verdediger Tom Plezier, die deze zomer de overstap maakte van Brabant United naar de club uit Wales, verraste keeper Pär Hansson met een afstandschot vanaf 25 meter.

.

Naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam, ging Feyenoord 2 steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker, met na zeventig minuten voetbal Dylan Vente als extra spits in de ploeg.

.

Het was kort voor tijd ook Vente die de grootste mogelijkheid kreeg om Feyenoord alsnog verdiend op gelijke hoogte te brengen. De aanvaller kwam op aangeven van Tyrell Malacia net tekort om echt gevaarlijk te worden.

.

Omdat Bart Nieuwkoop in de blessuretijd een overtreding op Alex Bray bestraft zag worden met een strafschop, die verzilverd werd door Botti Biabi, wist Swansea tegen de verhoudingen in de marge nog te verdubbelen.

.

Feyenoord 2 speelt op 29 november de volgende wedstrijd in de groepsfase van de Premier League International Cup. Chelsea U23 is dan de tegenstander.