Feyenoordinbeeld

FEYENOORD 2 KOMT MET TIEN MAN NET TEKORT TEGEN CHELSEA

Feyenoord 2 heeft dinsdagavond de wedstrijd tegen Chelsea U23 in de Premier League International Cup met 2-1 verloren. De ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters ging lange tijd aan de leiding in Engeland dankzij een doelpunt van Bilal Basaçikoglu, maar een rode kaart voor de aanvaller na een uur spelen bleek een breekpunt in de wedstrijd. Warner Hahn maakte zijn rentree onder de lat, nadat hij op 18 januari van dit jaar een kruisbandblessure opliep.
 .

Aan de thee in Aldershot, onder de rook van Londen, konden de spelers van Feyenoord 2 na de eerste helft vooral tevreden zijn over de gretigheid die zij in de eerste helft aan de dag hadden gelegd tegen Chelsea. De Rotterdamse reserves waren fel in de duels, hielden in balbezit het tempo hoog en zochten geregeld snel de diepte, zo zag ook Giovanni van Bronckhorst vanaf de tribune van het EBB Stadion.

.

Die gretigheid was ook de basis voor het doelpunt waarmee Basaçikoglu zijn ploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong zette. De aanvaller – die vorige week ook al in actie kwam op Engelse bodem, toen als invaller in de uitwedstrijd tegen Manchester United – trok vanaf links naar binnen en schoot de bal van afstand met een fraaie boog over de keeper heen.

.

Dat met die 0-1 voorsprong de rust werd bereikt, was op basis van het spelbeeld niet meer dan terecht. Feyenoord controleerde de wedstrijd en gaf zelf nauwelijks een kans weg. Alleen kort voor rust moest Hahn handelend optreden, toen hij oog in oog kwam met aanvaller Josimar Quintero.

.

Dat de rollen na rust waren omgedraaid, was niet los te zien van de rode kaart die Basaçikoglu na een uur spelen zag. De doelpuntenmaker moest van het veld nadat voor de tweede keer een lichte overtreding met geel was bestraft.

.

Feyenoord 2 was met tien man lange tijd opgewassen tegen een Chelsea dat de druk steeds verder opvoerde, maar capituleerde laat in de wedstrijd uiteindelijk twee keer binnen twee minuten. Invaller Dujon Sterling maakte uit de rebound gelijk, nadat Hahn knap een vrije trap van Jay Dasilva uit zijn doel had getikt. Vrijwel direct vanaf de aftrap die volgde, kwam Chelsea op voorsprong via een intikker van Fikayo Tomori.

.

Het was op basis van het spel en de strijdlust een allerminst verdiend slot van de wedstrijd voor Feyenoord, dat na de eerdere nederlaag tegen Swansea U23 is uitgeschakeld voor een plek in de volgende ronde van de Premier League International Cup.