Nieuws

Fernandez wil na dit seizoen naar buitenland

on

Zijn contract bij Feyenoord wordt niet verlengd, maar de teleurstelling is allerminst groot. Sterker nog: Guyon Fernandez is blij met zijn transfervrije status. De aanvaller, dit seizoen verhuurd aan PEC Zwolle, wil naar het buitenland en daarvoor moet alles wijken, zo vertelde hij SoccerNews.nl. “Dit komt eigenlijk niet ongelegen.”

Op huurbasis bij PEC Zwolle presteert Fernandez goed. Desondanks heeft Feyenoord geen behoefte meer aan de 27-jarige spits. Geen punt, zo zegt Fernandez tegenover onze redactie. “Ik wilde afgelopen zomer eigenlijk al naar het buitenland. Nu ik straks transfervrij ben, zal die stap alleen maar makkelijker worden. Dit komt dus zeker niet ongelegen.”

Komende zomer is Fernandez dus einde contract in Rotterdam. Met gemengde gevoelens blikt hij terug op zijn tijd in de havenstad. “Ik heb Europees gespeeld, we zijn een keer tweede geëindigd. Dat is mooi. In mijn eerste seizoen heb ik best veel wedstrijden gespeeld en ook aardig wat doelpunten gemaakt. Dan is het jammer dat je daarna op het tweede plan geraakt. Maar Pellè deed het natuurlijk fantastisch, dan is het niet raar dat je op de bank belandt.”

In het shirt van Zwolle laat Fernandez dit seizoen weer zien dat hij een neusje voor doelpunten heeft. 21 competitieduels, dertien basisplaatsen en tien treffers. Geen slechte cijfers. “De keuze voor Zwolle was een goede. Dat is achteraf wel gebleken. Ik ga na het seizoen met mijn zaakwaarnemer praten, maar de kans is niet groot dat ik blijf. Het is een mooie club en het was een positieve samenwerking, maar mijn voorkeur gaat uit naar het buitenland.”

Bron: Soccernews.nl

20140411-193316.jpg

You must be logged in to post a comment Login