Nieuws

Fer: ‘Everton heeft nog steeds interesse in mij’

on

Volgens Leroy Fer heeft Everton nog steeds interesse in hem. De oud-Feyenoorder zei dat tegenover het Engelse Sky Sports na de uitschakeling met Jong Oranje op het EK. ‘Zelf heb ik nog niets van de club gehoord, maar mijn manager wel.’ In de winterstop van het afgelopen seizoen ketste een overstap van de middenvelder van FC Twente naar Everton nog af.

‘Ik wil graag naar de Premier League. Een geweldige competitie. Tot nu toe was ik gericht op het EK. Nu is het tijd om aan de rest te denken,’ aldus Fer, die Feyenoord in de zomer van 2011 verruilde voor FC Twente. Bij de club uit Enschede tekende hij destijds een contract voor drie seizoenen.

Begin dit jaar toonde Everton al serieuze interesse in de middenvelder. Niets leek een overstap naar de Premier League nog in de weg te staan. Everton maakte – wel tot verbazing van FC Twente-voorzitter Joop Munsterman – zelfs al bekend dat Fer naar de tweede club uit Liverpool zou verkassen. Ook de speler zelf dacht dat Everton zijn nieuwe werkgever zou worden, maar op het laatste moment zag de Engelse subtopper alsnog af van Fer vanwege problemen bij het afwikkelen van de transfer.

Munsterman verklaarde later dat Everton Fer eerst wilde huren van FC Twente voor een bedrag van twee miljoen euro. De speler moest dan een aantal wedstrijden gespeeld hebben in de hoofdmacht van ‘The Toffees’, waarna de optie gelicht zou worden. Daar gingen de Tukkers niet mee akkoord.

Zaterdagavond werd Fer met Jong Oranje uitgeschakeld in de halve finales van het EK. De leeftijdsgenoten van Italië waren met 1-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Cor Pot. Fer viel in de halve eindstrijd kort voor tijd in.

Bron: Rijnmond.nl

Redactie:

Wat heeft dit nieuws met Feyenoord te maken zult u nu waarschijnlijk denken…

In eerste instantie inderdaad helemaal niets. Ware het niet dat Feyenoord nog een aardig bedrag aan opleidingskosten tegemoet kan zien.
In januari zagen de Rotterdammers deze transfer afketsen en liep het daardoor € 625.000,- mis.

Mocht de transfer alsnog doorgaan dan ziet Feyenoord dit bedrag toch nog op de bankrekening worden bijgeschreven.

You must be logged in to post a comment Login