Nieuws

‘Fenerbahçe wil snel van Van Persie af’

on

Robin van Persie is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Fenerbahçe. De Turkse topclub overweegt de 33-jarige spits in januari te verkopen.

Dat meldt het Turkse Sporx dinsdag. Van Persie speelde dit seizoen pas twee competitieduels voor Fenerbahçe en drukt als grootverdiener zwaar op de Turkse begroting, maar dat zou niet de hoofdreden zijn voor een winters vertrek. Fenerbahçe moet door het maximale aantal buitenlanders in de selectie snijden.

Van Persie wordt mogelijk het kind van de rekening, omdat er simpelweg geen ruimte meer voor hem is in Istanbul. Ook de Braziliaan Fernandão mag uitkijken naar een nieuwe club. Van Persie zit echter in een iets andere situatie: als hij in januari geen nieuwe club vindt, zal Fenerbahçe volgens Sporx zijn contract ontbinden.

In de zomer werd Van Persie nadrukkelijk gelinkt aan Feyenoord. Het is niet uitgesloten dat de Rotterdammers hem in de winterstop alsnog in handen krijgen. Trainer Giovanni van Bronckhorst is groot voorstander van zijn komst.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login