Nieuws

Fenerbahçe ‘erg boos’ op Van Persie, maar deal ‘komt er hoe dan ook’

on

Het is slechts een kwestie van tijd dat Robin van Persie afscheid neemt van Fenerbahçe. “Ik denk dat er al een overeenkomst is, alleen de exacte bedragen moeten nog duidelijk worden”, aldus Fenerbahçe-kenner Gürcan Bilgic.

In een gesprek met NOS-correspondent Lucas Waagmeester zegt Bilgic dat er rond het weekend een akkoord ligt. “Robin wil spelen, Fenerbahçe wil van hem scheiden. Omdat ze beide hetzelfde willen, komen ze er hoe dan ook uit.” Van Persie wil weg uit Turkije en is al rond met Feyenoord, de club waar hij in 2002 debuteerde.

In Turkije lijkt niemand rouwig om het aanstaande vertrek van de 34-jarige aanvaller. “Hij zorgde niet zo goed voor het shirt als Van Hooijdonk en Kuijt dat deden”, zegt een fan bij het stadion. “En laat ik het zo zeggen: hij respecteerde het niet erg.”

Verwachtingen niet waargemaakt

De verwachtingen waren hooggespannen toen Van Persie in 2015 tekende bij de Turkse topclub, maar die heeft heeft volgens Bilgic nooit waar kunnen maken. “Hij kwam hier als de man van grote successen, maar die heeft Turkije niet gezien.”

“Hij zag zichzelf als het centrum van de wereld. Omdat hij zich niet inzette, omdat hij niet samen met het team optrok, omdat hij ze niet op sleeptouw nam, omdat hij die verantwoordelijkheid niet nam, zijn ze hier erg boos op Van Persie.”

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login