Nieuws

FD: ‘Slechte plaats in competitie is bedreiging voor nieuw stadion’

on

“Als Feyenoord dit jaar niet verder komt dan een twaalfde plek in de competitie, dan is dit een bedreiging voor de komst van een ruim €400 mln kostend nieuw stadion aan de Maas. Een prestigieuze voetbaltempel die juist is bedoeld om de voetbalclub op te stoten in de vaart van het nationale en vooral internationale voetbal.” Dit meldt het Financiële Dagblad op hun website.

Het FD gaat verder: “Voor een succesvolle exploitatie van het nieuwe stadion dient volgens onderzoek Feyenoord structureel in de top 3 van de eredivisie te eindigen. Alleen dan komen er voldoende toeschouwers voor de 63.000 plaatsen in het stadion én is er kans op de onmisbare inkomsten uit Europees voetbal.

De bouw van het stadion start pas in april 2021, de oplevering is in juni 2024. Toch is het noodzakelijk in de huidige competitieronde sportief goed te presteren.”

Het Financiële Dagblad sluit af:

“In de eerste helft van volgend jaar staan er namelijk belangrijke beslissingen rond de stadioninvestering op het programma. Zo moet de Rotterdamse gemeenteraad een oordeel vellen of de gemeente ruim €130 mln moet investeren in het complex. Een ondermaatse positie op de ranglijst is slecht voor het vertrouwen in de toekomstplannen. En het trackrecord is al niet te best: van de afgelopen twintig seizoenen eindigde Feyenoord negen keer buiten de top 3.”

You must be logged in to post a comment Login