Nieuws

Fc Utrecht wil transfersom rond 5 miljoen voor Amrabat

on

Sofyan Amrabat (20) wil graag naar de Kuip, trainer Giovanni Van Bronckhorst wil hem hebben. Maar zolang Feyenoord de portemonnee niet trekt, houdt FC Utrecht hem ‘vast’ in de Galgenwaard.

.

Sofyan Amrabat dient morgen gewoon aan te sluiten bij zijn werkgever FC Utrecht. De 20-jarige middenvelder, die extra rust kreeg omdat hij zich na het seizoen moest melden bij de nationale ploeg van Marokko, had er echter stiekem al rekening mee gehouden dat hij zich komende maandag had kunnen melden als speler van Feyenoord bij de eerste training van de club.

.

Maar dat moment lijkt, hoewel in het voetbal zaken en standpunten met de minuut kunnen veranderen, ver weg. Feyenoord deed tweekeer een bod op Amrabat, twee keer veegde de leiding van FC Utrecht het zonder met de ogen te knipperen van tafel. Iets meer dan twee miljoen was niet voldoende om de clubleiding aan het twijfelen te brengen en een kleine drie miljoen maakte evenmin veel indruk.

.

FC Utrecht wil meer dan vijf miljoen hebben voor de speler die nog twee seizoenen onder contract staat in de Galgenwaard. De geïncasseerde transfersom van Eintracht Frankfurt voor Sébastien Haller heeft de druk bij de nummer 4 van Nederland om spelers van de hand te doen weggenomen. Zelfs nu met Sander van de Streek de potentiële opvolger voor Amrabat al in huis is gehaald en Sean Klaiber ook als vervanger kan fungeren, weigeren ze in de Domstad te buigen voor de landskampioen.

.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, sprak onlangs in het Noordhollands Dagblad zijn verwondering uit over het feit dat clubs als Feyenoord en PSV bij de verkoop van hun spelers de absolute hoofdprijs eisen om vervolgens hoofdschuddend te reageren als de kleinere clubs de prijzen van hun talenten noemen. ,,We vechten voor elke speler’’, zegt FC Utrecht-trainer Erik Ten Hag. ,,Maar als de juiste prijs wordt betaald, weet iedereen wat er kan gebeuren.’’

.

Feyenoord zou het simpelweg kunnen opgeven en vervolgens kunnen schakelen naar plan B. Maar dat is minder eenvoudig dan het klinkt. In het voetbal wordt vaak gesuggereerd dat er meerdere scenario’s mogelijk zijn, maar vaak is er helemaal geen plan B en dat lijkt ook nu het geval. Trainer Giovanni van Bronckhorst wil Sofyan Amrabat. Bovendien is de landskampioen bijna moreel verplicht om zijn uiterste best te blijven doen voor het broertje van Nordin Amrabat, aanvaller van Watford. De jonge speler weet al geruime tijd wat hij kan verwachten en bovendien heeft hij laten weten niets liever te willen dan te verhuizen naar Feyenoord. Kortom: zijn hoofd zit al bij een avontuur in Rotterdam.

.

FC Utrecht kan op zijn beurt de prijs laten zakken en een oorspronkelijk genoemd transferbedrag van tussen de 5 en 7 miljoen lijkt inderdaad wat aan de hoge kant. Maar in de Galgenwaard houden ze vooralsnog hun poot stijf, ook al omdat na Red Bull Leipzig nu ook Red Bull Salzburg zich heeft gemeld. Aan de andere kant weten ze dat Amrabat één marsroute heeft gekozen: die naar de Kuip.

.

Het is een nieuwe ervaring voor Feyenoord, dat nu meemaakt dat de status van landskampioen en deelnemer aan de Champions League ook nadelen met zich meebrengt. Verkopende clubs voelen dat er meer te halen valt en handelen daar ook naar. 

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login