Nieuws

Fc Utrecht wil sterke thuisreeks tegen Feyenoord voortzetten

on

FC Utrecht hoopt zondagmiddag tegen Feyenoord de sterke serie in thuiswedstrijden te vervolgen. De Utrechters verloren dit seizoen slechts één keer in eigen huis. Tegen Feyenoord hopen trainer Erik ten Hag en zijn spelers de vijfde thuisoverwinning van het seizoen te boeken.

Goudhaantje Labyad

Zakaria Labyad is dit seizoen goud waard voor FC Utrecht. De middenvelder, die de laatste weken regelmatig als één van de twee aanvallers fungeert in de opstelling van trainer Ten Hag, wist al zeven keer te scoren in competitieverband. Daarnaast was hij al vier keer de aangever bij een doelpunt in de Eredivisie. Wanneer hij tegen Feyenoord het net opnieuw weet te vinden, evenaart Labyad zijn persoonlijke record van acht doelpunten in een seizoen. Zijn persoonlijke record stamt uit het seizoen 2014-2015, toen hij actief was bij Vitesse.

Omzetting in systeem

Met een succesvolle 4-2-2-formatie eindigde FC Utrecht vorig seizoen op een knappe vierde plaats in de Eredivisie. Via de play-offs wist het zich de kwalificeren voor de Europa League. Ook dit seizoen hield Ten Hag vast aan het systeem. Na tien speelrondes vond de oefenmeester het echter tijd voor iets anders. Een vernieuwd 5-3-2 systeem, met dus onder andere Labyad als aanvaller, bleek direct succesvol. Van de vier wedstrijden wist FC Utrecht er drie te winnen.

Uitstekend kalenderjaar

Dat de club uit Utrecht onder Ten Hag succesvol is, blijkt uit ook de statistieken van het huidige kalenderjaar. In het jaar 2017 won de club al negentien Eredivisiewedstrijden. Niet eerder wist de club zo vaak te winnen in één kalenderjaar, het oude record stond namelijk op achttien. Met nog vier competitiewedstrijd tot de jaarwisseling heeft de club dus nog voldoende mogelijkheden om het record verder aan te scherpen.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login