Nieuws

“Fc Twente heeft beste titelkansen”

on

In de rust van Vitesse – Ajax was Ajax nog steeds dé kandidaat voor het landskampioenschap van dit jaar. Amper drie kwartier later stak er een enorm gejuich op in het Maasgebouw naast de Kuip. Daar zag de Feyenoord-aanhang Ibarra 3-2 maken in Arnhem. Feyenoord telde ineens weer mee in de race om de titel, mits van FC Twente gewonnen zou worden. Maar Twente wilde helaas niet voetballen in Rotterdam: 0-0.

Na de wedstrijd FC Utrecht – Willem II werd er aan Jan Wouters gevraagd of hij het niet onrechtvaardig vond dat zijn ploeg niet werd genoemd als kampioenskandidaat. De Utrechters staan immers maar twee punten achter de nummers vier: Vitesse en Feyenoord. Of we gek geworden waren, zei hij zonder dat letterlijk uit te spreken.

Zijn zesrimpelige frons zei alles. En dus is PSV nu weer de belangrijkste jager op de titel. Want PSV nam zaterdag, zo zei trainer Dick Advocaat letterlijk, revanche op de thuisnederlaag van vorige week tegen PEC Zwolle. PSV dat revanche nam op een thuisnederlaag tegen een debutant. Als je daar twee minuten over nadenkt ga je lachen.

Maar wie dan? FC Twente. De Tukkers worden kampioen. In dit circus kan nummer zeven NEC nog met gemak degradatiekandidaat zijn en wordt nummer zes Utrecht met de titel in verband gebracht. Elke week kan het alle kanten op.

Maar FC Twente zal het worden, waarschijnlijk. Wie zo schaamteloos, voorzien van prachtige creatieve spelers, een topwedstrijd voor een volle Kuip durft dood te knijpen tot de tegenstander moe wordt, die heeft de beste kansen. Kijk naar hun tegentreffers. Daaraan herken je de aanstaande kampioen.

Bron:AD.nl / Chris van Nijnatten

You must be logged in to post a comment Login