Nieuws

FC Rijnmond over incidenten bij Feyenoord-Ajax: ‘Er is een gebrek aan visie en leiderschap’ (video)

on

Het ging er vrijdag scherp aan toe bij FC Rijnmond. De tafelgasten probeerden de vinger op de zere plek te leggen waarom het afgelopen woensdag mis ging bij de Bekerklassieker tussen Feyenoord en Ajax.

“Blijkbaar ga je dit alleen maar fixen met maatregelen en netten. Je zou eigenlijk kunnen verwachten, wanneer je in het stadion zit en iemand doet iets wat niet oké is, dan kun je elkaar erop aanspreken. Zeker als het een minderheid is, dan lijkt het me niet ingewikkeld. Ik denk niet dat de meerderheid daaraan denkt”, zegt analyticus Thomas Verhaar.

Ruud van Os, hoofdredacteur ad interim van Rijnmond, zag veel agressiviteit in de ogen van de supporters. “Het is een cocktail van ellende. Natuurlijk is het voor de goedwillende Feyenoordsupporters niet leuk dat ik dit benoem.” Verhaar spreekt uit eigen ervaring: “De nacompetitiefinale tussen ADO Den Haag en Excelsior vond ik nóg gekker.”

Geen thuissupporters meer? ‘Echt van de zotte’

Vervolgens ontstaat een interessante discussie aan de tafel van FC Rijnmond. Verhaar is het eens dat deze incidenten zeker niet moeten gebeuren. “Maar dit soort dingen gebeurt overal.” Feyenoordwatcher Dennis van Eersel denkt dat de oplossing bij de politiek in Den Haag ligt. “Het wordt mondjesmaat minder”, erkent Van Os. “Maar er blijven nog genoeg mensen over die over de schreef kunnen gaan.”

Verhaar vermoedt dat er ook een gebrek aan visie en leiderschap is. “Bij de clubs”, motiveert hij. Ook de overheid in Den Haag laat volgens hem steken vallen.

Zo hekelt de assistent-trainer van Excelsior onder meer minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid. “Ze zei dat we naar een situatie toe gaan waarin ook geen thuissupporters in de stadions zitten. Ik vind dat echt van de zotte. Dat is roepen over iets wat actueel is en om te laten zien dat je betrokken bent. Maar wanneer problemen ontstaan, dan steken zij de koppen in het zand. Dit is al jaren aan de gang. Op het moment dat het mis gaat, dan moeten er strenge maatregelen worden genomen”, merkt Verhaar op.

Je zou het bijna vergeten, maar Feyenoord werd na een 2-1 thuisnederlaag tegen Ajax uitgeschakeld in het bekertoernooi. Verhaar zegt dat de Rotterdammers hier niet van in de war raken met oog op de kampioensrace: “Ik denk dat de buitenwereld het groter maakt dan het gevoel binnen de groep is.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply