Nieuws

FC Midtjylland – Feyenoord eindigt in 2-2

on

Feyenoord leek halverwege op rozen te zitten in Denemarken, maar een 2-0 ruststand bleek uiteindelijk niet voldoende om ook daadwerkelijk te winnen. Snel na rust volgde de aansluitingstreffer, waarna FC Midtjylland vijf minuten voor tijd ook daadwerkelijk langszij kwam: 2-2.

De eerste echte kans voor Feyenoord leidde direct tot een doelpunt, al werd het feestje na de goal van Szymanski wel even uitgesteld. De grensrechter zag namelijk buitenspel voor Danilo op het moment dat de Pool hem de diepte in wilde sturen. Hij werd echter gecorrigeerd door de VAR. Szymanski luisterde daarmee zijn eerste basisplaats sinds 8 september – toen hij geblesseerd uitviel in het Europa League-duel met Lazio – direct op met een doelpunt.

De feestvreugde werd ietwat getemperd door het uitvallen van Oussama Idrissi. De buitenspeler greep naar zijn hamstring en maakte direct duidelijk dat hij niet verder kon. Alireza Jahanbakhsh was zijn vervanger. 

Desalniettemin was de lach bij de vele meegereisde Feyenoorders op slag van rust alweer terug. Orkun Kökcü schoot een vrije trap tegen de uitgestoken elleboog van Midtjylland-middenvelder Evander. Dat werd niet direct waargenomen door scheidsrechter Mohammed Al-Hakim, maar de VAR maakte opnieuw een scherpe indruk. De leidsman werd naar het beeldscherm geroepen en oordeelde dat de arm van Evander wel heel onnatuurlijk richting de bal bewoog. De penalty werd vervolgens raak geschoten door Kökcü, waarmee hij de ruststand bepaalde op 0-2.

In de tweede helft was Feyenoord de marge van twee echter rap kwijt. Isaksen, in de eerste helft al de gevaarlijkste man aan Deense zijde, volleerde een voorzet van Pione Sisto met een verraderlijke stuit in de verre hoek: 1-2. Daardoor was de spanning in Herning weer helemaal terug. 

Midtjylland zocht, aangevoerd door Isaksen, naar de gelijkmaker. De linksbuiten dwong Bijlow na een fraaie individuele actie tot een stijlvolle redding. In de tegenaanval probeerde Jahanbakhsh het eens uit de tweede lijn, maar zijn schot belandde op de vuisten van Jonas Lössl. 

Feyenoord kwam dus bij momenten goed weg, al was het geluk in minuut 85 op. De gelijkmaker hing al enigszins in de lucht en kwam er dus ook. Nadat Evander de bal voor slingerde, was het van dichtbij Juninho die binnentikte. Feyenoord ging in de laatste minuten nog wel op jacht naar de overwinning, maar tevergeefs. Het eindigde in Herning in 2-2. 

FC Midtjylland – Feyenoord 2-2 (0-2)

23′ 0-1 Sebastian Szymanski 

45′ 0-2 Orkun Kökcü 

54′ 1-2 Gustav Isaksen 

85′ 2-2 Juninho 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Timber, Szymanski (79′ Gimenez), Kökçü (67′ Pedersen); Dilrosun (67′ Wålemark), Danilo (79′ Wieffer), Idrissi (33′ Jahanbakhsh)

Bron: Rijnmond.nul

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply