Nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen bij ADO – Feyenoord

on

Na de opstootjes op de tribunes in stadion de Galgenwaard, tijdens de wedstrijd van de thuisploeg tegen Feyenoord, en de geruchten dat honderden aanhangers van de Rotterdamse club een kaartje hebben weten te bemachtigen voor de bekerwedstrijd van morgen tegen Ajax, neemt ADO Den Haag extra maatregelen voor de wedstrijd van zaterdag. De club krijgt dan thuis Feyenoord op bezoek.
De Haagse club bevestigt de extra maatregelen voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Omroep West. Ook doet de clubleiding een oproep aan de eigen aanhang en de bezoekende supporters. ‘Gebruik je verstand. Maak geen rottigheid,’ zegt directeur Piet Jansen tegen de regionale omroep.

ADO-supporters ontevreden
Er zijn verschillende zaken die maken dat ADO extra maatregelen neemt voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Zo staat de club sinds afgelopen weekend, na het 1-3 verlies in Nijmegen tegen NEC, voor het eerst sinds 2007 op de laatste plek op de ranglijst. De Haagse supporters zijn ontevreden. Na de 1-3 klonk in het uitvak: ‘We zijn klaar met Maurice Steijn.’ De druk neemt toe op de club. Steijn: ‘Natuurlijk heb ik gehoord wat ze op de tribune zongen. Ik snap de teleurstelling. Dit is een keiharde tik. Het is alle hens aan dek. Maar we moeten niet in paniek raken en volharden in het voetballende gedeelte.’

Ongeregeldheden tijdens Utrecht – Feyenoord
Afgelopen zondag waren zo’n 100 Feyenoord-supporters erin geslaagd om via een illegaal circuit toegangskaartjes te verkrijgen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Zij kwamen tussen de Utrecht-supporters te zitten, vaak ook tussen ouders en kinderen. In een van de vakken aan de lange zijde van stadion de Galgenwaard brak tijdens de wedstrijd paniek uit toen supporters van de thuisclub het aan de stok kregen met een aantal Feyenoord-supporters. In een vak op de korte zijde sloot een ME-peloton een grotere groep Rotterdammers in. Ouders met huilende kinderen beleefden angstige momenten.

Ook gaan er geruchten dat honderden Feyenoorders een kaartje hebben weten te bemachtigen voor de bekerwedstrijd tegen Ajax, morgenavond in Amsterdam. Een politiewoordvoerder liet weten dat de boodschap van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan duidelijk is: geen uitpubliek bij de wedstrijd. ‘We zullen er dan ook voor zorgen dat er geen massa Feyenoord-aanhangers in het stadion komt.’

Extra maatregelen
In het ADO-stadion braken in mei op ongeveer dezelfde wijze ongeregeldheden als afgelopen zondag in Utrecht. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zaten Rotterdamse supporters in tribunevakken tussen publiek van de thuisclub. Ook toen kwam het tot opstootjes in een familievak, iets wat de thuisclub dit keer wil voorkomen.

ADO-directeur Jansen denkt met de extra maatregelen zulke ongeregeldheden dit keer te voorkomen. ‘We hebben een aantal hekken verstevigd. Die gaan we ook zeker weer controleren voor de wedstrijd’, zegt hij tegen Omroep West. Ook zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat volwassenen met kaarten van kinderen naar binnen kunnen. ‘De hele controle zal zaterdag strenger zijn. Als je geen begeleider bent van kinderen dan heb je daar niks te zoeken.’ Er is sprake van verscherpt toezicht.

Oproep aan supporters
Daarnaast doet Jansen een oproep aan de supporters. ‘Ik doe eigenlijk een oproep aan alle supporters. Gebruik je verstand. Maak geen rottigheid. Wat er nu gebeurt bij de kidstribune van Utrecht is gewoon slecht voor het voetbal. Ook voor onze eigen supporters. Vorig jaar zijn ze van de tribune naar het kidsvak gegaan. Dat is nu gewoon onmogelijk, maar je moet het geen eens willen proberen. Gebruik je verstand’, zegt hij tegen Omroep West.

‘Er is toch de nodige onrust over onze positie op de ranglijst. Dat snap ik ook, maar ik doe een oproep aan alle supporters. Wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd als club, verziek dat nou niet aanstaande zaterdag.’

Bron: Ad.nl

20140121-114616.jpg

You must be logged in to post a comment Login