Nieuws

Extra architect voor de vernieuwde Kuip

on

Architect Rein Jansma gaat meetekenen aan het definitieve ontwerp van De Nieuwe Kuip. Samen met huidig architect Arend Rutgers van bureau A&E gaat Jansma aan de vernieuwde Kuip werken.

Jansma heeft ruime ervaring op het gebied van het bouwen en renoveren van stadions. In de jaren ’90 was zijn bureau verantwoordelijk voor de opknapbeurt van De Kuip en zorgde hij voor het ‘kapje’ op het dak.

Drie maanden geleden adviseerden drie verkenners voor het bouwplan van bouwbedrijf BAM. BAM en Red de Kuip waren sinds begin april de enige overgebleven partijen voor dit grote project.

In het plan krijgt het nieuwe stadion 70.000 plaatsen. Er komt geen derde ring op de Kuip; wel wordt de tweede ring verlengd. Ook komt er een dak op het stadion.

Het BAM-plan kost 196 miljoen euro. Dat is een stuk goedkoper dan het eerdere plan van VolkerWessels voor de bouw van een nieuw stadion. Dat werd vorig jaar begroot op ruim 350 miljoen euro en ketste af door een gebrek aan politieke steun en draagvlak bij de supporters van Feyenoord.

Bron: Rijnmond.nl

20140725-214247-78167774.jpg

You must be logged in to post a comment Login