Nieuws

Excuses UEFA na fout bij kaartverkoop

on

Er komt geen aanvullende verkoop meer van kaarten voor de finale van de Europa Conference League omdat de wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord, op 25 mei in Tirana, volledig is uitverkocht.

De UEFA heeft dat vanochtend tijdens een onderhoud aan Feyenoord laten weten. In het gesprek is door de Europese voetbalbond excuses aangeboden voor het feit dat op de UEFA-website gisteren een starttijd voor de verkoop van 8.500 beschikbare tickets stond van 14:00 uur, waar dat 12:00 uur had moeten zijn. Supporters visten daardoor gisteren massaal achter het net, waarna Feyenoord zich direct tot de UEFA wendde om zich hierover te beklagen en te vragen de verkoopprocedure opnieuw te doen. Dit laatste is voor de bond niet aan de orde en Feyenoord ziet, na het inwinnen van advies, geen mogelijkheden dit alsnog af te dwingen.

De UEFA gaf tijdens het onderhoud met Feyenoord overigens aan dat het niet inlichten van de betrokken clubs over de startdatum en tijd van de verkoop van de in dit geval 8.500 tickets een vaste en bewuste procedure is, omdat deze verkoop altijd primair gericht is op het gastland en haar inwoners. Volgens de UEFA is dat ook nu goed gelukt, want uiteindelijk is 89% van de tickets naar Albanese kopers gegaan en 11% naar kopers uit in totaal 20 andere landen, zo kreeg Feyenoord te horen. Daarmee zou er dus geen sprake van zijn dat supporters van AS Roma er in tegenstelling tot die van Feyenoord wel in zijn geslaagd massaal kaarten bij te kopen.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply