Nieuws

Exclusief: ‘Neem het gevoel van De Kuip niet weg’

on

Moet er nu wel of geen nieuwe Kuip komen?
Feyenoord-fans raken er niet over uitgepraat en zijn het grotendeels eens: het unieke stadion mag nooit verloren gaan. Ook in het nieuwe ELF Voetbal Magazine aandacht voor de emotionele strijd om het voetbalbastion.

“Je ruikt hier het voetbal, je ruikt het verleden”, laat de clubverliefde Leo Beenhakker optekenen door Sander Berends. “Sommige stadions hebben dat.” Hij was als trainer en als technisch directeur werkzaam in het voetbalbolwerk in Rotterdam-zuid, dat zelfs terug te vinden is op de monumentenlijst.

Beenhakker hoopt dat er nog veel bladzijdes aan de historie van het stadion worden toegevoegd. “Je kunt wel een prachtig nieuw stadion bouwen. Maar dat gevoel kun je niet meenemen. Wat dat gevoel is? Dat kan ik nauwelijks onder woorden brengen. Als je in de catacomben bent en dan het veld opkomt, gebeuren er zoveel dingen met je… Het beste bewijs is de UEFA Cup-finale van 2002, die Feyenoord in De Kuip won. Of dat in een ander stadion had kunnen gebeuren, betwijfel ik. Die avond was geweldig.”

Lees meer over de strijd om De Kuip in het nieuwe ELF Voetbal Magazine.

Bron: Elfvoetbal.nl

You must be logged in to post a comment Login