Nieuws

Excelsior zet zich schrap voor Feyenoord-invasie

on

Excelsior wacht een heidens karwei om als gastheer de mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord in goede banen te leiden. Stadion Woudestein wordt zondag 7 mei overspoeld door Feyenoordfans, die op allerlei manieren aan kaarten proberen te komen.

.

Op Marktplaats bloeit de handel in kaarten volop, nu Feyenoord verder is uitgelopen op concurrent Ajax. Kaarten voor de stadsderby worden voor wel duizenden euro’s per stuk aangeboden. 

.

Dat is ten strengste verboden, waarschuwt commercieel directeur Wouter Gudde van Excelsior. ,,We proberen met de politie deze mensen op te sporen. Zij lopen kans op een boete en een stadionverbod.”

.

De club probeert uit alle macht te voorkomen dat Feyenoordfans Woudestein overnemen, maar fans proberen op slinkse wijze aan kaarten te komen. Gudde: ,,Wilden er ineens vijf oma’s uit Maastricht een clubcard. Toen hebben we maar de regel ingevoerd dat je toch ten minste vijf wedstrijden van Excelsior bezocht moet hebben, voordat je kaarten mag kopen voor de wedstrijd tegen Feyenoord.”

.

De wedstrijd is stijf uitverkocht, maar wie er straks zal plaatsnemen op de stoelen in het kleinste stadion van de eredivisie is de vraag. Gudde schat dat zo’n 150 Feyenoordsupporters de hand hebben weten te leggen op een halve seizoenkaart voor Excelsior, voordat de verkoop om die reden werd stilgelegd. Sindsdien is de honger naar kaarten alleen maar toegenomen. 

.

Excelsior overlegt met Feyenoord en de gemeente over maatregelen rondom de veelbesproken wedstrijd. Ongetwijfeld zullen er ook Feyenoordfans zonder kaartje naar Woudestein komen. ,,Wij gaan over de veiligheid bínnen het stadion”, aldus Gudde. ,,We willen onze eigen unieke, toegankelijke sfeer behouden, maar we zijn niet naïef. Natuurlijk schalen we op en zullen er meer beveiligers rondlopen dan anders. We zullen er alles aan doen om er een mooie wedstrijd van te maken.” 

.

Gudde doet ook een beroep op de fans. ,,Het is belangrijk dat iedereen zich goed gedraagt, zodat we trots kunnen zijn als het hele land naar Rotterdam kijkt.”

.

Daarnaast kijkt Gudde naar eigen zeggen vooral uit naar de wedstrijd, die voor beide clubs belangrijk is. Excelsior is nog niet helemaal uit de gevarenzone. ,,Het zijn heel spannende weken.” Vader Gudde heeft als directeur van Feyenoord ook al een thriller van een seizoen achter de rug. 

.

Tijd voor een familievakantie om bij te komen? ,,Dat zijn we wel van plan, ja. We gaan ergens in juni naar een huisje in het buitenland.” De uitslag heeft daar geen invloed op, aldus Wouter Gudde. ,,Bij de wedstrijd tellen privébelangen niet. Maar daarbuiten zijn we een hechte familie. Dan is alles vergeten.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login