Nieuws

Excelsior profiteert ook bij verkoop Manu en Woudenberg

on

Excelsior zal niet alleen profiteren van de op handen zijnde transfer van Feyenoorder Jordy Clasie. Ook als Elvis Manu of Lucas Woudenberg in de toekomst wordt verkocht, krijgen de Kralingers bruto vijf procent van de transfersom. Deze regeling is het gevolg van het inmiddels gestopte samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse clubs.
Beide clubs werkten vanaf 1997 samen. In de eerste periode betaalde Excelsior niets voor gehuurde spelers van Feyenoord. Vanaf 2005 kwam de samenwerking op een lager pitje te staan. Daar kwam verandering in toen Leo Beenhakker technisch directeur werd van Feyenoord. Excelsior moest wel de salarissen van gehuurde spelers gaan betalen en Feyenoord nam het salaris van de trainers voor z’n rekening. 
Een andere belangrijke afspraak was dat beide clubs een percentage krijgen van de verkoopsom van spelers in de selectie van Excelsior die niet hun eigendom zijn. Dat is bruto 5% en netto 4,5%. Feyenoord profiteerde daarvan bij de transfers van Lars Veldwijk en Daan Bovenberg en nu spint Excelsior garen bij de overgang van Jordy Clasie. De regeling geldt voor alle spelers die bij Excelsior speelden tot en met het seizoen 2013/2014. In de toekomst kan Excelsior nog voordeel hebben van eventuele transfers van Elvis Manu en Lucas Woudenberg en Feyenoord van een vertrek van Jordan Botaka. 
Jordy Clasie staat op het punt om verkocht te worden. Feyenoord wil niet zeggen om welke club het gaat, maar het lijkt Southampton te zijn. Er zou een bedrag van ongeveer tien miljoen mee gemoeid zijn. Met het geld dat Excelsior krijgt willen zij rentedragende langlopende schulden aflossen of bouwprojecten financieren. 

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login