Nieuws

Everse: ‘Vertrouwen dat Rutten voetbal erin krijgt’

on

Jan Everse staat nog altijd achter Fred Rutten. De trainer van Feyenoord verkeert met zijn ploeg in een moeilijke periode waarin teleurstellende resultaten worden geboekt, maar de coach kan na de 4-0 overwinning van zaterdag op Go Ahead Eagles weer omhoog kijken. “Je ziet dat er voetbal in de ploeg ziet. Ik hoop dat ze Rutten de tijd geven,” zegt Everse in FC Rijnmond.

“Feyenoord heeft nog moeite om het spel te maken. Het positiespel is nog niet van dusdanig niveau dat ze ploegen weg kunnen spelen,” vervolgt de oud-speler van Feyenoord. “Rutten is wel een trainer die daarop hamert. Ik heb het vertrouwen én het gevoel dat hij dat erin gaat krijgen. Hij zal het zelf niet zeggen, maar hij moet ook best geschrokken zijn van wat hij aantrof. Hij vond het positiespel dramatisch. Dat is niet zo gek, want met Graziano Pellè in de spits hadden ze geen positiespel. Het was altijd de lange van achteruit. Dát was het voetbal van Feyenoord.”

Op de ranglijst bezet Feyenoord momenteel een zeer teleurstellende twaalfde plaats met slechts acht punten uit zeven wedstrijden, maar volgens de analyticus zijn de Rotterdammers absoluut niet kansloos in de strijd om het kampioenschap. De achterstand op de koplopers PSV, Ajax en PEC Zwolle bedraagt zeven punten. “Die ploegen verliezen ook regelmatig, dus over vijf wedstrijden kan je zomaar bovenaan staan,” aldus Everse in de voetbaltalkshow op TV Rijnmond.

Bron: fcrijnmond.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login