Nieuws

Everse: ‘Die bal is zo lang onderweg dat je zelfs nog een kop koffie kon drinken’

on

Jan Everse noemt de nederlaag van Feyenoord bij Ajax niet bijzonder. Volgens de oud-speler van beide clubs zijn de topwedstrijden niet beslissend in de titelstrijd. “Je kan bij Ajax-uit verliezen. Je wordt geen kampioen door te winnen van Ajax en PSV, maar door van de kleine clubs te winnen”, zegt de Rotterdammer..

Feyenoord kwam zondag in de Amsterdam Arena al na één minuut op achterstand door een vrije trap van Lasse Schöne. “Het was geen vrije schop. Dat was een onvoorstelbare blunder van Kuipers”, vervolgt Everse. “Ook de gele kaart voor El Ahmadi was onterecht en dat beïnvloedt toch een wedstrijd. Je weet bij die scheidsrechters niet meer waar je aan toe bent. Nijhuis vindt alles goed en Kuipers is een enorme zeikerd. Hij floot als een drol.”

.

Blunder Jones

Everse vond het eerste doelpunt van Ajax overigens wel houdbaar. “Ik vond het een blunder van Jones. Het is een bal van dertig meter en die moet je gewoon hebben. Die bal is zo lang onderweg dat je zelfs nog een kop koffie kon drinken. Jones had misschien het idee dat hij over ging. Hij ging er niet met overtuiging naar toe”, concludeert de analyticus in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

.

“Jørgensen moest eraf en dat was naast het missen van Kongolo, Elia en Vilhena een beetje teveel van het goede voor Feyenoord”, zegt de voormalig trainer van onder andere Sparta en FC Dordrecht. “Je had ook iets met Gustafson kunnen doen, maar die is helemaal buiten de boot gevallen. Ik vond hem vorig seizoen een beste indruk maken. Toen was ook iedereen vol lof over hem.”

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login