Nieuws

Europacup 1 begint aan logeerpartij in centrum Rotterdam

on

Met fluwelen handschoentjes en de nodige blijken van respect is de Europacup 1 vrijdagmorgen opgepakt, ingepakt en op transport gezet. De beker die Feyenoord in 1970 won gaat uit logeren.
.

Feyenoord was de eerste Nederlandse voetbalclub die de Europese prijs won. Het Rotterdamse publiek mocht bij een kiosk op de Coolsingel de bijbehorende beker van dichtbij bewonderen – én ermee op de foto gaan.

.

Naar Museum Rotterdam

Vanaf zaterdag krijgen de fans opnieuw die mogelijkheid in hartje Rotterdam. Vanaf zaterdag staat de cup in Museum Rotterdam aan het Rodezand. Het Feyenoord Museum in de Kuip waar hij normaal staat, wordt de komende maanden verbouwd. In de tussentijd blijft de cup op zijn nieuwe tijdelijke stek.

.

“Hier in de Kuip is natuurlijk de heilige grond waar hij hoort”, zegt Rob Noordhoek van Museum Rotterdam. “Voor ons is dit het topstuk uit de Rotterdamse sportgeschiedenis en de Rotterdamse geschiedenis an sich.”

.

Niet bij de oren pakken

Voorzichtigheid troef dus. De ‘cup met de grote oren’ bij zijn oren beetpakken is bijvoorbeeld niet de bedoeling. 

.

Heel overdreven beveiligingsmaatregelen hebben de betrokken partijen ook weer niet genomen. “Als jij probeert de cup te stelen, ben je nog niet jarig met alle Feyenoorders die je dan achter je aan krijgt”, zegt Noordhoek.

Bron: Rijnmond.nl

Foto: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login