Feyenoordinbeeld

Eric Botteghin gaat zich vastbijten in sterren

on

Manchester United traint vandaag niet in De Kuip. Dat vindt José Mourinho niet nodig. Voor de Engelsen is het EL-duel verplichte kost, volgens Eric Botteghin is het voor Feyenoord het grootste duel sinds jaren.

.

Eric Botteghin begint het interview met een brede glimlach. De Braziliaanse verdediger heeft net gehoord dat de Europa League-poulewedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United morgen ook op de Braziliaanse televisie zal worden uitgezonden.

.

Zou de commentator van dienst eigenlijk weten dat er een 29-jarige landgenoot van hem bij Feyenoord speelt? ,,Mijn familie en vrienden weten het,” lacht Botteghin. ,,Maar of de Braziliaanse pers het weet, is inderdaad nog maar de vraag. Ik ben als onbekende speler naar Nederland vertrokken. Maar ze zullen het zien”

.

Het aftellen naar de kraker in de Europa League startte meteen na de winst tegen ADO Den Haag. Wie moet de Zuid-Amerikaan morgen aan banden leggen? Wereldster Zlatan Ibrahimovic of Marcus Rashford, één van de allergrootste talenten van Europa. ,,Ik hoop zelf echt op Zlatan Ibrahimovic, misschien wel de beste spits ter wereld. Ik wil gewoon weten hoe het is om tegen zo’n grote speler te spelen. Maar Zlatan of Marcus Rashford, ik moet er staan. Rashford is ook een topper. Veel beweeglijker, op zich is dat lastiger voor mij. Ik heb liever grote spitsen waar ik de duels mee kan aangaan. Maar we spelen niet elke week tegen Manchester United hè. Het is zaak te genieten van dit moment. Hier ben ik toch voetballer voor geworden? De vijf competitieoverwinningen hebben ons veel zelfvertrouwen gegeven, al weten we ook al wel dat Manchester United van een andere orde zal zijn dan de clubs die wij tegenover ons hebben gehad in de eredivisie.”

 .

Botteghin vraagt zich af hoe groot het verschil echt is. PSV verloor bijvoorbeeld vorig seizoen niet van Manchester United, maar de clubleiding heeft afgelopen zomer behoorlijk de portemonnee getrokken. ,,Ik heb zaterdag naar Manchester United – Manchester City zitten kijken. Ik kijk eigenlijk altijd naar de Premier League, maar nu toch iets anders dan normaal. Hoe spelen ze tactisch, wat doen ze bij corners. Dat werk.”

.

Feyenoord was vorig seizoen na de winterstop dolende. Maar de laatste zestien (!) eredivisieduels leverden dertien overwinningen en drie gelijke spelen op. ,,Ik weet niet eens meer wanneer wij voor het laatst in de Eredivisie verloren, kun je nagaan,” zegt Botteghin. ,,Als wij zo blijven spelen, gaat dit echt een heel mooi seizoen worden. Onze ploeg is vrijwel volledig intact gebleven. Dat is echt een groot voordeel. We weten echt van elkaar wat we gaan doen. En we raken niet snel meer in paniek als er iets fout gaat.”

De reeks werd begin dit kalenderjaar ingezet na de entree van adviseur Dick Advocaat in De Kuip. Botteghin knikt, maar haalt ook zijn schouders op. ,,Ik heb Advocaat echt nooit gesproken. Hij was bezig met onze trainer. Wat zeker zo is, is dat we sinds die periode veel compacter zijn gaan spelen. Als een verdediger van ons kort zit op zijn directe tegenstander, dan zit er vrijwel altijd een teamgenoot in zijn rug om daar de dekking te verzorgen. 

.

Ik herinner me de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle vorig seizoen waar ik probeerde door te dekken op Lars Veldwijk. De bal werd er overheen gegooid, er was geen enkele rugdekking en we incasseerden tegendoelpunten. Dat zal ons niet meer zo snel overkomen. Als Karim El Ahmadi nu doordekt, ga ik ook en onze backs vervullen met hun snelheid de rugdekking. Feyenoord heeft heel veel geleerd van die reeks nederlagen vorig seizoen. Dat zal deze ploeg gewoon nooit meer overkomen. Maar goed, dat is de competitie hè. Manchester United is van een andere orde.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login