Nieuws

Eredivisionisten willen einde aan camera’s in catacomben

on

Feyenoord verspeelde zondag een zeker lijkende zege bij FC Twente en dat zorgde voor frustratie bij Graziano Pellè. De aanvoerder van de Rotterdammers trapte op zijn weg naar de kleedkamer naar zo’n beetje alles wat hij op zijn pad tegenkwam en deze woede-uitbarsting werd vastgelegd door een draaiende camera. Dat gebeurde in het verleden ook al bij andere incidenten in de catacomben.

Zo zijn de beelden van het opstootje tussen Jeremain Lens en Joris Mathijsen bekend en werd Erik Pieters gefilmd toen hij na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle een ruit kapot sloeg. Als het aan Feyenoord ligt, worden er vanaf komend seizoen geen camera’s meer toegelaten in de catacomben. Volgens De Telegraaf zijn meerdere clubs daar een tegenstander van.

De Eredivisionisten willen wel meedenken met partner FOX Sports, maar denken dat de livebeelden alleen maar nadelen opleveren, zolang de KNVB geen duidelijkheid schept welke gedragingen tot een schorsing kunnen leiden. FOX Sports wil (vooral) bij de grote wedstrijden in de Eredivisie juist meer camera’s inzetten in de catacomben. Met name de topclubs zijn terughoudend.

Bron: Voetbalzone.nl

You must be logged in to post a comment Login