Feyenoordinbeeld

Eredivisieclubs zeggen vertrouwen in rvc KNVB op

on

Een ruime meerderheid van de eredivisieclubs heeft geen vertrouwen meer in verdere samenwerking met de zittende raad van commissarissen (rvc) van de KNVB. Dat is woensdag duidelijk geworden na een gesprek tussen de clubs en de rvc. Daarbij ging het onder meer over de gang van zaken de laatste tijd, zoals de gevolgde procedures bij het vertrek en benoemingen van bestuurders binnen het bestuur betaald voetbal.

.

De uitkomst van het gesprek leverde voor de meeste eredivisieclubs niet de gewenste uitkomst op. Daarom is er geen vertrouwen meer in samenwerking met de huidige raad van commissarissen. De clubs hebben daarom ook verzocht om de voorgenomen benoeming van Gijs de Jong als directeur betaald voetbal op te schorten.

.

Directeur-bestuurder betaald voetbal Jean-Paul Decossaux: ,,We weten allemaal hoe het werkt: er moet draagvlak zijn bij de clubs, onze leden. We vinden het daarom ook niet meer dan logisch dat we ons met de commissarissen beraden op de ontstane situatie. Daarbij willen we nadrukkelijk de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en de sectie amateurvoetbal betrekken. Het gaat immers om onze gezamenlijke toekomst.”

.

Bron: Ad.nl

Foto: telegraaf.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login