Nieuws

Eredivisie zeker nog tot 1 juni stilgelegd

on

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie liggen zeker tot 1 juni stil. Dat liet premier Rutte tijdens de persconferentie van 19:00u weten. Het betaald voetbal valt volgens premier Rutte onder evenementen die vergunningsplichtig zijn. Volgens de maatregelen van het kabinet blijven dit soort evenementen tot 1 juni verboden.

Morgen (woensdag) zal de UEFA vergaderen via een videoverbinding met vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen. De nationale bonden krijgen dan onder meer de bevindingen te horen van de werkgroepen die onlangs werden opgericht, om te bekijken wat de wereldwijde coronacrisis voor gevolgen heeft voor de speeldagenkalender. Namens de Nederlandse bond KNVB zal secretaris-generaal Gijs de Jong meepraten.

De KNVB heeft eerder al laten weten de gesprekken met de UEFA af te wachten alvorens een beslissingen te nemen over het eventuele vervolg van de competitie.

De verwachting is dan ook dat de KNVB niet voor morgen met een verklaring zal komen over hoe men tot een eind van de competitie zal komen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login