Nieuws

Eredivisie nog niet live te zien op Fox

on

Over 8 dagen begint de Eredivisie. Maar zoals het er nu voorstaat, zal geen tv-kijker de eerste duels live kunnen zien. Nog altijd is er geen akkoord tussen Fox Sports, de opvolger van Eredivisie Live, en de kabelmaatschappijen over de financiële vergoeding. Dat meldt het AD.

Fox, dat eigendom is van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, moet met elke kabelaar individueel een afspraak maken voor de doorgifte van het kanaal. De onderhandelingen over de vergoeding die daarvoor moet worden betaald, duren al de hele zomer. Tot nu toe zonder resultaat. En dat terwijl Fox Sports Eredivisie vanaf 1 augustus hét betaalkanaal is voor live eredivisievoetbal.

‘Tot op heden is er met geen enkele maatschappij een overeenkomst’, erkent woordvoerder Maarten van Rooijen van Fox Sports. Grote kabelbedrijven als UPC, Ziggo en KPN houden zich allemaal op de vlakte als de onderhandelingen ter sprake komen. Maar Fox blijft optimistisch. ‘We rekenen erop dat het goed komt. Ik denk niet dat je je als kabelaanbieder populair maakt als je geen live voetbal meer doorgeeft. Maar formeel zou het signaal per 1 augustus kunnen stoppen.’

Zolang de akkoorden uitblijven, is niet bekend wat abonnees gaan betalen. De kabelmaatschappij stelt die prijs vast. Fox bepaalt wel de hoogte van de internetabonnementen en die zijn in vergelijking met Eredivisie Live fors verhoogd. Voor een jaarabonnement gaat het bedrag van 99,95 naar 149,95 euro en wie een enkele wedstrijd wil bestellen, is 11,95 euro kwijt in plaats van 6,95. Fox Sports gaat drie pakketten aanbieden op tv: Fox Sports Eredivisie (3 kanalen met nationaal voetbal), Fox Sports International (2 kanalen met onder meer Italiaans en Engels voetbal) en een combinatiepakket van deze twee.

Fox werft momenteel via de eigen site wel nieuwe kijkers (alleen voor het Eredivisiepakket), maar doet dat op basis van de oude prijzen voor Eredivisie Live, die nog tot 1 augustus gelden. Woordvoerder Ronald Sutmuller van kabelaanbieder UPC is daar verbaasd over. ‘Er zijn immers nog geen officiële tarieven vastgesteld, hoe kun je dan een contract aangaan?’

Wie nu een abonnement afsluit, moet afwachten wat de nieuwe prijs wordt. Wat als die hoger uitvalt? ‘Dan wordt die abonnee door de kabelmaatschappij geïnformeerd over de prijsstijging en kan hij of zij alsnog opzeggen’, zegt Fox-woordvoerder Van Rooijen.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login