Nieuws

Eredivisie is gebaat bij winst Feyenoord

on

Het is eigenlijk zinloos te proberen op voetbaltechnisch gebied iets serieus te beweren over Feyenoord-PSV, de wedstrijd van morgen in de Kuip. Ook al omdat Mark van Bommel er niet bij is. De kapitein van PSV, een superieure provocateur, zonder wie PSV kennelijk veel makkelijke wedstrijdjes wint, maar zonder wie een topwedstrijd smaakt als alcoholvrij bier.

Jammer, jammer. De Kuip gaat hem missen als ideale vijand. Zonder hem ontbreekt het laatste restje echte strijdbaarheid. Nu wordt het een onberekenbaar wedstrijdje zoals zoveel van die toppers in Nederland. Wat zenuwachtig gedoe hier en daar, een bange eerste helft, tweedehands sensatie na de rust, een serie gele kaarten en misschien zelfs wel een rode voor PSV, want die spelen uit in Rotterdam.

En uiteraard komen de dode spelmomenten binnen een straal van veertig meter rond Erwin Mulder de Feyenoorders bij voorbaat hun strot uit. Dat gaat met een heleboel stress gepaard en geheid dat het weer fout loopt.

Zo gaat er altijd wel iets mis bij welke quasi topclub in Nederland ook. En omdat er zo veel mis gaat, is het zo leuk en gezellig in de eredivisie. Hier stelt nooit een gemeen Steaua Boekarest ons op de proef, compleet met een ordinaire voorzitter die zijn collega van Ajax kapittelt over diens goedkope schoenen.

Laten we daarom hopen op het gif van Jordy Clasie en de bevliegingen van Jean-Paul Boëtius. Meer dan die hoop rest ons niet. Zij moeten Feyenoord helpen. Alleen als Feyenoord wint, is de hele eredivisie geholpen. Want een gat van negen punten tussen koploper PSV en Feyenoord is ineens een stuk minder leuk en gezellig.

Chris van Nijnatten

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login