Nieuws

Eredivisie clubs akkoord met werkgroep ‘kunstgras’

on

De achttien eredivisieclubs zijn tijdens een algemene vergadering van de belangenvereniging Eredivisie CV akkoord gegaan met de installering van een werkgroep kunstgras. 

Deze projectgroep moet met voorstellen komen over de mogelijke termijn en over de mogelijke voorwaarden voor een verbod op kunstgras op het hoogste profniveau. ,,Uiteraard gaan we ook alle financiële gevolgen bekijken”, liet ECV-directeur Jacco Swart weten.

In de licentievoorwaarden voor eredivisieclubs zou opgenomen kunnen worden dat alleen op natuurgras of op een hybride veld, een variant dat voor een groot deel uit natuurgras bestaat, gespeeld mag worden. ,,Maar uiteindelijk beslissen de clubs daar zelf over”, benadrukte Swart, die zitting heeft genomen in de werkgroep. ,,Wij hopen voor de vergadering betaald voetbal op 12 december met voorstellen te kunnen komen.”

Met Swart zijn ook Hai Berden (VVV-Venlo), Rob Toussaint (Heracles Almelo), Hans Nijland (FC Groningen) en Joost de Wit (Vitesse) lid van de nieuwe werkgroep. In de eredivisie spelen momenteel zeven clubs op kunstgras.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login