Nieuws

‘Er moet veel anders bij Feyenoord’

on

Feyenoord moet heel goed zijn om zich donderdag ten koste van Kuban Krasnodar te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Dat zei trainer Ronald Koeman in de aanloop naar het duel.

”Vergeleken met het eerste duel moet bij ons heel veel anders”, zei de coach, terugblikkend op de eerdere nederlaag (1-0) in Rusland.

”Inmiddels heeft iedereen wel door hoeveel kwaliteit onze tegenstander heeft. Wij wisten dat bij voorbaat al. Ze kunnen goed voetballen en zijn fysiek sterk.”

“Gelukkig groeien onze spelers na een moeizaam begin weer naar hun gebruikelijke niveau. Dat biedt perspectief.”

Desondanks moet bij Feyenoord het rendement omhoog. Koeman: ”Het is duidelijk dat we tegen Kuban niet zes of zeven uitgespeelde kansen krijgen. Die paar die we wel krijgen, moeten er daarom in.”

“Alleen maar hopen op Graziano Pellè is daarbij niet reëel. De Russen hebben twee boomlange verdedigers staan. Pellè zal anders worden verdedigd dan afgelopen weekeinde tegen NAC.”

Meer spelers moeten daarom gaan scoren, vindt Koeman. Vanuit het middenveld is Lex Immers daarvoor een aangewezen persoon.

”Dat het bij hem nog niet lukt tot nu toe, heeft met omstandigheden te maken. Toch komt hij wel in de juiste positie. Ik denk dat het vooral ook te maken heeft met de mensen om hem heen. Daar moeten we met z’n allen hard aan werken. In elk geval moeten we tegen Kuban de juiste balans vinden. Een tegentreffer kan fataal zijn.”

Bron: Nusport.nl

20130828-135532.jpg

You must be logged in to post a comment Login