Nieuws

Er moet komende zomer veel gebeuren

on

De selectie van Feyenoord blijkt in de strijd om de landstitel niet breed genoeg. En dan neemt de kans ook nog toe dat Bruno Martins Indi en Jordy Clasie komende zomer de deur in de Kuip achter zich dichttrekken. Er moet veel gebeuren om Feyenoord volgend seizoen weer serieus te laten meedoen in de strijd om de landstitel.

Natuurlijk was het onzin om vrijdagavond na de worsteling met VVV massaal met de beschuldigende vinger te wijzen naar Harmeet Singh. De jonge Noor kreeg dit seizoen bij Feyenoord zelden een kans en moest tegen de goed georganiseerde Limburgers plotseling zijn kwaliteiten tonen. Maar dat hij faalde, was duidelijk. En dat was extra pijnlijk voor John Goossens, die door trainer Ronald Koeman in de pikorde achter de Noorse jeugdinternational werd geplaatst. Ook vrijdag moest Koeman constateren dat zijn reservebank te smal is.

Zo bleek eerder Wesley Verhoek geen waardige vervanger voor Ruben Schaken. En zo werd de afgelopen weken duidelijk dat Ruud Vormer een bruikbare kracht is, maar nog lang niet van het niveau van Jordy Clasie, die wél altijd vaart in het spel van Feyenoord weet te brengen.Eigenlijk kan Koeman alleen linksback Miquel Nelom zonder zorgen opstellen. Dat verklaart ook meteen waarom Bruno Martins Indi bovenaan de lijst staat met spelers die in aanmerking komen voor verkoop.

De international is in beeld bij enkele grote clubs in Europa en kan Feyenoord veel geld (minimaal tien miljoen euro) opleveren. Dat is niet alleen nodig om straks de schuld van elf miljoen euro grotendeels weg te poetsen, maar zeker ook om de ploeg van Koeman via aankopen sportief weer een stapje verder te brengen.

De kans is groot dat er straks twee basiskrachten de Kuip verlaten. Jordy Clasie sprak met technisch directeur Martin van Geel om zijn medio 2015 aflopende contract open te breken. De middenvelder wil graag in Rotterdam blijven, maar wenst ook zijn spectaculaire ontwikkeling terug te zien in een verbeterd contract. Op dat vlak liggen beide partijen nog ver uit elkaar, al zal er na het seizoen verder worden gesproken. Feyenoord weet natuurlijk ook dat Fiorentina al zes miljoen heeft geboden om de Haarlemmer over te nemen en dat Vormer vorig jaar is aangetrokken om Clasie op termijn te vervangen.

De Vrij
Ook de toekomst van aanvoerder Stefan de Vrij, die in de zomer van 2014 transfervrij is, is nog onduidelijk. Hij moet voor 1 juni aangeven dat hij blijft, anders zal Van Geel hem verkopen. De Vrij, die graag wil blijven, wil net als Clasie een contract waar waardering uit spreekt.

De technisch directeur blijft kalm. Hij weet dat Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius zeker in de Kuip blijven. Van Geel zei al eerder dat Feyenoord nooit overvallen zal worden. ‘Als er straks een club is die bijvoorbeeld Bruno Martins Indi wil kopen en ze komen met een bod dat wij niet kunnen weigeren, dan weten wij meteen wat wij moeten doen’, zei hij al over de schaduwlijst.

Pellè
In de Kuip gaan ze er ook vanuit dat Graziano Pellè komende zomer niet zal worden weggekocht. Maar ook als de Italiaan blijft, zal Van Geel straks moeten investeren. En wel in de breedte. Uit de jeugd lijkt op korte termijn (twee jaar) – voor de verandering – even geen aanwas van grote talenten te komen. Verdediger Terence Kongolo is straks erg bruikbaar, maar Kamohelo Mokotjo, Kelvin Leerdam, Guyon Fernandez en Sekou Cissé zijn als het aan Feyenoord ligt begonnen aan hun allerlaatste weken in de Kuip. Mitchell Te Vrede kan ook al worden afgeschreven, terwijl Anass Achahbar op huurbasis elders ervaring moet opdoen. Over de terugkeer van Kaj Ramsteijn (VVV op huurbasis) moet nog stevig worden nagedacht.

Verhoek en Singh blijven wel, maar zij zullen de basisploeg nooit naar een hoger niveau tillen. En dus zal Van Geel zijn specialiteit moeten aanspreken: veel geld verdienen met transfers, de basisploeg ondanks eventuele verkopen toch sterker maken en ook nog eens de reservebank voorzien van bruikbare spelers.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login