Feyenoordinbeeld

“Er lonkt meer en dat wil ik binnenhalen”

on

Voor Jan-Arie van der Heijden heeft het bekerduel van Feyenoord bij Vitesse een speciaal tintje. De 28-jarige verdediger was tussen 2011 en 2015 actief in Arnhem. Zijn oude club is de volgende horde op weg naar de dubbel.

.
“Het moet niet bij die ene prijs, de KNVB Beker van vorig jaar, blijven. Er lonkt meer en dat wil ik binnenhalen”, zegt Van der Heijden in De Telegraaf. Hij speelde ook in zijn tijd bij Vitesse al om de titel. Het elftal stond onder Peter Bosz en Fred Rutten twee keer in januari bovenaan. “Bony, Van Aanholt, Piazon, Pröpper, Van Ginkel, Kakuta, Kalas. Stuk voor stuk goede spelers”, somt hij op.

.

“Ik heb nooit het gevoel gehad dat we boven ons kunnen speelden. We draaiden in de top mee, maar we hielden het niet vol in mijn ogen omdat te weinig spelers gewend waren om de titel te spelen”, aldus Van der Heijden, die zijn ervaringen heeft meegenomen naar Feyenoord. “Hier heb je sowieso al jongens die titels achter hun naam hebben staan. Nicolai Jörgensen, Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer. En inmiddels heeft iedereen bij Feyenoord een prijs gewonnen dankzij de beker vorig jaar.”

.

Van der Heijden beseft dat hij wel wat te danken heeft aan Vitesse. “Ik heb zoveel mooie momenten gekend. Ze gunden me ook de overstap. Ze waardeerden me en ze begrepen het. En laten we eerlijk zijn, het was ook de verdienste van Vitesse dat ik was doorgegroeid. Als je spelers opleidt voor een topclub, ben je toch trots? Dan heb je het goed gedaan.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login