Nieuws

‘Er is geen middenveld dat het middenveld van Feyenoord overspeelt’

on

Feyenoord heeft de op één na minst gepasseerde verdediging van Nederland en Kenneth Vermeer, Sven van Beek en Terence Kongolo zijn dit seizoen al veelvuldig geprezen door de buitenwacht. Ook het middenveld imponeert echter, vindt Rob Jacobs. De oud-trainer van de Rotterdammers denkt zelfs dat Fred Rutten kan beschikken over de beste middenlinie in de complete Eredivisie.

Rutten heeft Jordy Clasie, Karim El Ahmadi en Lex Immers voor handen en gebruikt Jens Toornstra, van origine een middenvelder, als valse rechtsbuiten. Bovendien zit Tonny Vilhena nog op de bank in Rotterdam-Zuid. “Er is geen enkel middenveld in Nederland, dat op dit moment dit middenveld kan overspelen”, zegt Jacobs opgetogen in een interview met Feyenoord TV. “Iedereen heeft zijn handen vol aan Immers, aan Clasie, aan Toornstra, die gewoon een verademing is om te zien spelen.”

“En dan nog met El Ahmadi erbij… dat is een geweldig middenveld. En dat weten ook de coaches van de tegenpartij, daarom is het zo verschrikkelijk jammer dat je in een korte fase die zes punten bent kwijtgeraakt”, sombert Jacobs. Feyenoord verloor dit seizoen viermaal in de competitie; in augustus thuis tegen FC Utrecht (1-2), in september thuis tegen zowel Willem II (1-2) als Ajax (0-1) en kort voor de winterstop uit bij PSV (4-3).

Jacobs herinnert zich alle nederlagen nog scherp en vond vooral de verliespunten tegen FC Utrecht en Willem II, op papier toch mindere tegenstanders, betreurenswaardig. “En dan nog een onterechte 1-0 nederlaag tegen dat Ajax. Daar word ik nog doodziek van. Drie keer op de paal en lat in het begin! Die hadden gewoon met 4-0, 5-0 moeten verliezen. Ze schieten één keer op goal en ze winnen de partij”, weet Jacobs nog. “En wat denk je van PSV, waar je bestolen bent?”

Bron: Soccernews.nl

IMG_6944.PNG

You must be logged in to post a comment Login