Feyenoordinbeeld

Engelsen houden van types zoals Botteghin

on

Eric Botteghin staat er plotseling goed op in Engeland. De Feyenoord-verdediger hield de Manchester United-sterren in toom. Niet voor niets verkoos de BBC de Braziliaan tot Man of the Match. Engelsen houden van types als Botteghin.
.

“Mooi hè, dat je dan ineens in de picture staat”, zegt Botteghin in De Telegraaf. “Zoiets geeft vertrouwen en laat zien dat je op de goede weg bent.” Ook zijn familie zat donderdag in Brazilië voor de tv en volgde de Europese clash live. “Ik keek thuis mijn vrouw aan en zei: ongelóóflijk, we hebben gewoon van United gewonnen en geen goals tegen gekregen tegen een aantal van de beste spitsen ter wereld.”

.

Voor Botteghin was dat een unicum. “Ik heb alleen nog maar in de Eredivisie gespeeld, dus ik wist echt niet wat ik kon verwachten van een ploeg van Premier League-niveau. Maar het viel wel mee.”

.

Feyenoord moet snel herstellen om zondag klaar te zijn voor de topper tegen PSV. Botteghin wil de fysieke grenzen weer opzoeken. “Daarvoor is alles op de club aanwezig. Dat begint gelijk na de wedstrijd al met herstelshakes, massages, koudwaterbaden, goed eten en vitaminepillen. Je krijgt zelfs een tablet om goed in slaap te kunnen komen. Dat is door de adrenaline heel moeilijk na de wedstrijd.”

.

Bron; voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login