Nieuws

Emotionele Ruben Schaken: ‘Ik heb veel moeten slikken’

on

Emotioneel, maar tegelijk dolblij met weer een kans op het hoogste podium stond Ruben Schaken gisteren het journaille te woord na zijn invalbeurt én goal tegen FC Dordrecht. De vleugelspeler, begin dit jaar nog in beeld voor een WK-plek, is al maanden bij Feyenoord persona non grata. Daarom was de ontlading groot voor Schaken.

,,Ik heb veel meegemaakt”, zei Schaken gisteravond voor de camera van FOX Sports. ,,Veel mensen weten niet wat er allemaal binnenskamers is gebeurd. Ik heb een hele moeilijke weg moeten afleggen om hier te staan, veel moeten slikken ook. Ik ben blij dat het goed is gekomen vanavond.”

Schaken voelde zich vernederd toen zijn positie onder Fred Rutten in het geding kwam. ,,Je wordt afgeschreven, terwijl je weet dat je nog van waarde kunt zijn. In je vijfde seizoen voelt dat af en toe wel vernederend als je zo aan de kant wordt geschoven. Dat is heeel pijnlijk. Maar dat is voetbal, ik wil niemand iets kwalijk nemen. Dan moet je jezelf een spiegel voorhouden, keihard werken en hopen dat je nog een kans krijgt. Eerst denk je: je kansen komen niet meer. Dan train je wat minder. Maar ik heb een positieve instelling en heb mezelf weer bij elkaar geraapt.”

De 32-jarige Schaken, die tot komende zomer onder contract staat in De Kuip, wil het seizoen bij Feyenoord afmaken. ,,Wil ik weg? We hebben nog niet gesproken. Ik heb daar nog geen interview over afgegeven. Ik wil het seizoen hier afmaken, maar de club wil ook verder. We moeten nog met elkaar in gesprek. Daar is het nu nog te vroeg voor.”

Bron: Ad.nl

IMG_7854.PNG

You must be logged in to post a comment Login