Nieuws

Emotionele Elia: ‘Vriend van me is doodgeschoten’ 

on

Eljero Elia liep zondag na het laatste fluitsignaal van Feyenoord-Roda JC (1-1) huilend het veld af. In de blessuretijd zag hij zijn keiharde schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.
Maar dat was niet de enige reden waarom hij zo emotioneel was. Afgelopen dinsdag werd een goede vriend van hem doodgeschoten. „We zaten vroeger bij elkaar in de klas, we hebben zo veel met elkaar meegemaakt. Ik kon vroeger vanuit mijn slaapkamer in zijn slaapkamer kijken. Hij heeft twee kinderen achtergelaten. Dat zit ook in mijn hoofd.”
Jarig

De vervelende mededeling kreeg hij via de telefoon van een andere vriend. „Ik had op TV West al gezien dat er iemand in Ypenburg was neergeschoten, maar toen wist ik nog niet dat hij het was. Zijn broer was op die dag jarig en zijn moeder had de voicemail van mijn vriend ingesproken met een verjaardagsliedje. Hij heeft dat nooit gehoord, want hij lag toen al dood op de grond.„
Volgens Elia ging het om een familieruzie. „Hij ging verhaal halen bij de stiefvader van zijn ex-vriendin. Die zou zijn dochter hebben geslagen. Toen hebben ze ruzie gekregen en waarschijnlijk heeft mijn vriend hem in elkaar geslagen. Terwijl hij wegliep werd hij drie keer in zijn rug geschoten.”
Steunen

Komende donderdag is de uitvaartdienst. „Het enige dat ik kan doen is zo goed mogelijk afscheid nemen en zijn familie steunen. Zijn broer en zijn moeder hopen altijd dat ik een goede wedstrijd speel, het zijn goede vrienden.”

Bron: Metronieuws.nl

  

You must be logged in to post a comment Login