Nieuws

Elia wordt vandaag medisch gekeurd 

on

Feyenoord hoopt de komst van Eljero Elia binnen 24 uur af te kunnen ronden. Volgens onder meer De Telegraaf wordt de 28-jarige vleugelspits sowieso woensdag al medisch gekeurd in De Kuip. 
De Rotterdammers gaan Elia transfervrij overnemen van Werder Bremen, dat de aanvaller maar al te graag wilde slijten. In Bremen is de voormalig international van Oranje in ongenade gevallen bij de technische staf. Hij zou dit seizoen sowieso geen kans maken op speelminuten in de Bundesliga. Zijn contract liep nog elf maanden door. 
Om een transfer naar de Eredivisie mogelijk te maken, levert Elia een fors deel van zijn salaris in. Bij Werder zou hij voor liefst 2,8 miljoen euro per jaar op de loonlijst staan. Dergelijkse bedragen wil en kan Feyenoord niet betalen. ‘Elia lijkt zich te realiseren dat hij juist bij Feyenoord een laatste grote kans krijgt om zijn loopbaan weer van glans te voorzien’, schrijft De Telegraaf, dat meldt dat de oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag óók de mogelijkheid had om een lucratieve overstap naar het Midden-Oosten te maken. 
Elia zou, wanneer alles loopt zoals gepland, aanstaande zaterdag – tijdens het competitieduel met FC Utrecht – al beschikbaar moeten zijn voor Giovanni van Bronckhorst. Het is nog de vraag of de Feyenoord-trainer zo snel al een beroep gaat doen op zijn aanwinst. In Rotterdam-Zuid is Elia de opvolger van Jean-Paul Boëtius, die maandag zijn overstap naar FC Basel afrondde. 

Bron: Voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login