Feyenoordinbeeld

Elia: “We moeten eerlijk tegen elkaar zijn en harder”

on

Eljero Elia wil niks minder dan de titel met Feyenoord. De vleugelaanvaller van de Rotterdammers sprak zijn doelstelling afgelopen zomer al uit en zijn gedachten zijn nu nog hetzelfde.

.
“Ik wilde toen een statement maken. Nu spreken we het samen uit”, aldus Elia in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Tijdens het trainingskamp hebben we elkaar in het hotel de waarheid verteld. Afgesproken dat we er nu echt voor gaan. Kampioen worden en niets minder.”

.

Daarbij zijn confrontaties soms nodig. “We moeten eerlijk tegen elkaar zijn en harder. Ik vind dat we in sommige situaties nog meer moeten communiceren. Dan zijn we nog te soft”, aldus Elia, die stelt dat het goed gaat, maar dat het beter moet. De aanvaller vindt dat Feyenoord kampioenswaardig is. “In alle wedstrijden tegen PSV en Ajax die ik heb gespeeld, hebben we dat laten zien.”

.

“Ik maak me totaal geen zorgen over Ajax en PSV. Ajax heeft een goed team. Maar alleen wijzelf kunnen ons stoppen. Als ik niet opsta, staat Steven Berghuis op of anders Nicolai Jörgensen. Lukt dat niet, dan doet Toornstra zijn ding of Kuyt”, somt Elia, die ook Tonny Vilhena, Eric Botteghin en Karim El Ahmadi noemt, op.

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login