Nieuws

ELIA VERVOLGT CARRIÈRE IN TURKIJE

on

Eljero Elia maakt de overstap van Feyenoord naar Başakşehir. Feyenoord heeft een overeenkomst bereikt met de Turkse club over een directe transfer van de 30-jarige buitenspeler, die in De Kuip nog een verbintenis had tot medio 2018. Elia tekent in Istanbul een contract voor drie seizoenen.
.

Elia werd in 2015 transfervrij overgenomen door Feyenoord van Werder Bremen. Bij zijn komst werden duidelijke afspraken gemaakt over een eventuele vervolgstap in zijn carrière, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Eljero is twee jaar geleden met een duidelijk doel naar De Kuip gekomen. Hij heeft destijds fors ingeleverd om hier te kunnen spelen, waarbij we vooraf hebben besproken hoe hij vanuit Feyenoord op termijn een vervolgstap zou kunnen maken. Met de winst van de KNVB Beker in 2016 en de landstitel in het afgelopen seizoen hebben wij onze doelen bereikt, waarmee hij de tijd rijp acht voor een volgende stap. Zowel Feyenoord als Eljero kan terugkijken op een heel mooie samenwerking in de afgelopen twee jaar. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club.’

.

In totaal speelde Elia in twee seizoenen bij Feyenoord 55 competitiewedstrijden, waarin hij zeventien doelpunten maakte. De aanvaller kwam eerder uit voor Southampton, Werder Bremen, Juventus, Hamburger SV, FC Twente en ADO Den Haag.

.

Başakşehir eindigde het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Turkse Süper Lig en bereikte de finale van het bekertoernooi.

.

Bron: Feyenoord.nl


Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login