Feyenoordinbeeld

ELIA: ‘NA RUST MEER DIEPTE, KANSEN EN VARIATIE’

Eljero Elia maakte zondagmiddag in Kerkrade aan alle onzekerheid voor Feyenoord een eind, door kort voor tijd de 0-2 binnen te schieten. Volgens de aanvaller was er tijdens een moeizame middag uiteindelijk weinig af te dingen op de overwinning van de koploper.
.

‘We hebben in totaal één grote kans weggeven, maar verder waren we heel stabiel,’ zei de doelpuntenmaker na afloop. ‘Als je kijkt naar de kansen die we hebben gehad, was dit een terechte overwinning.’

.

Elia zag Feyenoord stroef uit de startblokken komen op het kunstgras in Kerkrade. ‘De eerste helft was niet goed van ons, maar na rust hebben we meer kansen gekregen, meer de diepte gezocht en meer variatie laten zien.’

.

‘We wisten wat ons tegen Roda JC te wachten stond,’ zei Elia. ‘Roda is een ploeg die weinig ruimte weggeeft, dan moet je voorin creatief zijn en ook de diepte zoeken zonder bal. Dat wilden we al in de eerste helft laten zien, maar pas na rust kwam het eruit.’