Feyenoordinbeeld

Elia maakt na twee maanden rentree in Feyenoord 2

Eljero Elia heeft maandagavond na twee maanden blessureleed zijn rentree gemaakt. De vleugelaanvaller deed onder toeziend oog van Feyenoords hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst ruim een uur mee in de thuiswedstrijd van Feyenoord 2 tegen ADO Den Haag 2. Het competitieduel eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters.

.

De belangstelling voor de eerste speelminuten van Elia in Feyenoord-shirt sinds half augustus was groot. Honderden supporters hadden de weg naar Varkenoord gevonden en konden zo met eigen ogen zien hoe de 28-voudig international er voor in fysiek opzicht voor staat, nadat hij wegens een schouderoperatie twee maanden lang niet in actie kwam voor Feyenoord.

.

De toeschouwers zagen dat de rappe vleugelspits niet echt zijn stempel kon drukken op de wedstrijd, al was hij wel enkele keren dreigend met zijn snelheid en dribbels. Grote kansen bleven echter grotendeels uit op Varkenoord, waar beide ploegen aan elkaar waren gewaagd. Wel lag het initiatief vrijwel continu in Rotterdamse handen, terwijl de gasten vooral speelden vanuit een gesloten organisatie.

.

Een van de spaarzame keren dat Feyenoord 2 er in de eerste helft wel doorheen wist te komen, was het ook direct raak. Dylan Vente werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en rondde met zijn linkerbeen uit de draai op uiterst fraaie wijze af. Een prima doelpunt van de jeugdige spits, al wist zijn collega van de tegenstander drie minuten na rust op minstens even fraaie wijze te scoren. Met een subtiele boogbal liet hij doelman Justin Bijlow kansloos: 1-1.

.

De gelijkmaker was voor Feyenoord 2 een tandje bij te schakelen en al snel werd duidelijk dat een Rotterdamse treffer niet kon uitblijven. Nadat Elia na een uur was afgelost door Rashaan Fernandes en enkele goede mogelijkheden in rook waren opgegaan was het Simon Gustafson die kort voor tijd met rechts de trekker overhaalde, waarmee de Zweed zijn ploeg een verdiende overwinning bezorgde.

.

Feyenoord 2 – ADO Den Haag 2 2-1 (1-0)

26’ 1-0 Vente

49’ 1-1 Van der Heijden

88’ 2-1 Gustafson