Feyenoordinbeeld

Elia legt juich-gebaar uit: ‘Vrienden van me zitten onschuldig in gevangenis’

on

Eljero Elia maakte afgelopen zondag na zijn goal tegen Roda JC een gebaar alsof hij zich van handboeien ontdeed. In de Volkskrant legt de Feyenoorder uit waarom hij dat deed.

.
“Mijn vrienden worden genaaid, en niemand doet iets in Nederland”, zegt Elia in de krant. “Ik deed het voor mijn vrienden van rapformatie SFB. Drie ervan zitten in de gevangenis in Suriname. Ik hoop dat ze snel thuis zijn.” De Feyenoorder vervolgt: “Ze worden verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dat zou twee jaar geleden gebeurd zijn toen ze daar waren om op te treden. Toen ze laatst weer teruggingen naar Suriname voor een optreden werden ze opgepakt. Ik weet honderd procent zeker dat het bullshit is.”

.

“Het is politiek, er is een nieuwe officier van justitie die wil scoren. Dat is althans mijn gevoel. Iemand heeft op een video ‘SFB’ geschreeuwd, op basis daarvan zitten ze vast. De moeder van het meisje heeft al gezegd dat het niet klopt. Die jongens moeten naar huis. Naar hun familie. Ik vind het onmenselijk. Ze worden genaaid. Niemand doet iets in Nederland, daarom moest ik aandacht vragen voor deze zaak.”

.

Mensen die zeggen dat hij ‘te veel met randzaken en te weinig met voetbal bezig is’ kennen hem niet, vindt Elia. “Hé, voetbal is mijn eerste prioriteit! Dit was geen aandacht trekken om het aandacht trekken. Dit is ernstig. Soms moet je opstaan en iets betekenen voor vrienden in nood. Het spel lag stil. Het beïnvloedt mijn voetballen verder totaal niet”, aldus de Feyenoorder in de Volkskrant.

.

Bron: voetbalprimeur.nl


Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login