Nieuws

Elia: ‘De mensen mogen iets verwachten’ 

on

Eljero Elia draaide gisteravond alvast warm voor het echte werk in de eredivisie. De 28-jarige aanvaller maakte in het duel van de beloften met Jong VVV/Helmond Sport zijn eerste speelminuten voor Feyenoord.
Voor Elia zijn speelminuten in het eerste elftal niet ver weg meer. De Hagenaar verwacht er zondag in de Kuip tegen Vitesse eindelijk bij te zijn. ,,Ja, ik ben er klaar voor,” sprak hij na afloop. ,,Dat was ik voor mijn gevoel al lang, maar de technische staf is voorzichtig. Ze hebben me uitgelegd dat ze mij rustig wilden brengen. Of ik dat begreep? Aan de ene kant wel, de trainer bepaalt. Maar aan de andere kant vond ik het moeilijk, ik wil zo graag laten zien wat ik kan. Ik wil nu echt beginnen.
,,De afgelopen weken heb ik Feyenoord aan het werk gezien en dit is een sterke ploeg, hoor. Kijk alleen al naar de voorhoede. Bilal Basaçikoglu, die zo hongerig is. Colin Kazim-Richards die zijn doelpuntjes meepikt. Michiel Kramer die erg makkelijk scoort. En Dirk Kuyt met al zijn ervaring. Ik zie het wel zitten.”
Volgens velen is Elia de kers op de taart van het nieuwe Feyenoord. Als hij maar zijn niveau haalt, waarmee hij eerder in zijn loopbaan lucratieve contracten afdwong bij HSV, Juventus en Werder Bremen. ,,De mensen mogen iets verwachten, hoor, want ik heb zelf ook hoge verwachtingen. Ik ben enorm hongerig.”
Jong Feyenoord speelde gisteravond met een ijzersterke ploeg voor ruim 1500 toeschouwers, die ondanks de natte weersomstandigheden naar Varkenoord waren gekomen. Op het middenveld liet de Zweedse aankoop Simon Gustafson zien over een uitstekende techniek te beschikken. Aanvaller Anass Achahbar toonde aan dat hij zich nog lang niet laat afschrijven en Tonny Vilhena in de huidige vorm is nauwelijks af te stoppen.
Maar iedereen keek toch vooral naar Elia, die ook had genoten van de sterke Vilhena. ,,Een rasvoetballer,” zegt Elia. ,,Dat zag ik al meteen op het trainingsveld als de basis tegen de rest moest spelen. Dan zoek je elkaar automatisch op. Tonny blijft knokken en de beloning volgde al tegen FC Utrecht met die goal. Ik praat veel met hem, zeg hem dat hij rustig moet blijven.”
Want ook Elia heeft weleens in de situatie van Vilhena gezeten. Maar de speler die tijdens het WK 2010 zo veel indruk maakte, voelt dat de schijnwerpers weer op hem gericht zijn. ,,Ik ben niet naar de eredivisie gekomen om hier lekker met twee vingers in mijn neus mee te voetballen. Nee, ik wil vlammen, laten zien wat ik in me heb. Ik ben klaar voor Vitesse en verwacht dat ik bij de wedstrijdselectie zal zitten. Ik speelde vanavond volgens afspraak een uur mee, maar ik had ook de negentig minuten vol kunnen maken.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login