Feyenoordinbeeld

Elia: ‘Afgelopen wedstrijden met veel pijn gekeken’

on

Eljero Elia stond met een schouderblessure ruim twee maanden aan de kant. Die periode was voor de snelle aanvaller van Feyenoord geen makkelijke. ”Eerst ging ik bij wedstrijden nog naar het stadion, maar de laatste duels heb ik thuis gekeken. Het deed te veel pijn”, zei hij maandagavond na zijn rentree bij de beloften..

Vooral tijdens de Europese wedstrijden had hij het moeilijk. ”Afgelopen jaar hebben we, met ups en downs, keihard geknokt en uiteindelijk hebben we de Europa League gehaald. Dan speelden we dit seizoen in een vol stadion tegen Manchester United en dan zat ik op de tribune. Iedere voetballer leeft voor zulke momenten, zodat je met de club historie kan schrijven.” 

.

Elia speelde ruim een uur mee in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van de reserves van Feyenoord tegen zijn oude club ADO Den Haag. Daar viel hij bij zijn eerste duel al direct op zijn pijnlijke schouder. ”Dat was wel even schrikken en ik dacht dat de pijn zou blijven. Achteraf heb ik nu meer last van mijn heup, dan van mijn schouder. Ik ben overigens nog niet honderd procent pijnvrij, maar ik kan wel een stootje ontvangen en ook uitdelen.” 

.

De linksbuiten gaat er vanuit dat hij donderdag tegen Zorya Luhansk al bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst zit. ”Daar ga ik wel vanuit. Iedere aankomende wedstrijd hoop ik bij de selectie te zitten. Als dat niet zo is, betekent het dat ik harder moet werken. Ik denk dat ik genoeg ervaring heb om direct in de basis te kunnen starten. De trainer heeft die ervaring ook en we weten wat we aan elkaar hebben. Zodra hij mij nodig heeft, zal ik er staan”, besloot Elia.

.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login