Nieuws

Elabdellaoui kijkt tevreden terug op eerste half jaar

on

Omar Elabdellaoui is blij dat hij zo multifunctioneel is, waardoor hij zondag waarschijnlijk zijn debuut maakt in het basisteam van Feyenoord. De Noorse aanvaller, die ook op de rechtsbackpositie uit de voeten kan, is zeer waarschijnlijk de vervanger van de geschorst Daryl Janmaat als de Rotterdamse ploeg het thuis neemt tegen ADO Den Haag.

‘Als rechtsback worden er andere dingen van je gevraagd dan als rechtsbuiten, maar op beide posities kan ik goed uit de voeten’, aldus Elabdellaoui op de clubwebsite. ‘Bij Jong Noorwegen speel ik ook regelmatig aan de rechterkant van de verdediging, ik weet dus hoe ik die positie moet invullen. Zelf heb ik niet echt een voorkeur, ik zie het als een voordeel dat ik op meerdere posities inzetbaar ben.’

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd kijkt Elabdellaoui tevreden terug op zijn eerste half jaar bij Feyenoord. ‘Natuurlijk had ik gehoopt op meer speelminuten in het eerste elftal, maar ik heb nu eenmaal de pech dat de club voor de posities waarop ik kan spelen in Daryl Janmaat en Ruben Schaken over twee internationals beschikt’, vervolgt de huurling van Manchester City.

‘Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar ik heb het naar mijn zin bij Feyenoord en probeer hard te werken om beter te worden. Het voelde goed om tegen NAC Breda weer in het veld te staan en ik hoop ook tijdens de komende wedstrijden speelminuten te krijgen.’

Elabdellaoui speelde tot dusver vier competitieduels dit seizoen, telkens als invaller. Op 18 november deed hij zeven minuten mee tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-0 winst).

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login